USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Джонсон привіз до Києва новий пакет військової та фінансової допомоги

9 Квітня 2022 20:54
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який прибув до Києва з неанонсованим візитом, представив Володимиру Зеленському пропозиції щодо посилення військової допомоги.

Про це йдеться у заяві речника британського уряду, повідомляє «Європейська правда».

BBC цитує заяву про те, що візит мав на меті «продемонструвати солідарність» з українським народом, однак є й більше практичні теми для обговорення.

«Прем’єр-міністр поїхав в Україну, щоби зустрітися з президентом Зеленським особисто та продемонструвати цим солідарність з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр представить (Зеленському) новий пакет фінансової та військової допомоги», – йдеться у заяві.
Британія поставить Києву 120 одиниць бронетехніки та протикорабельні комплекси. Крім того, Британія надасть Україні кредитні гарантії на додаткові $500 млн за лінією МВФ. Про це відзвітували на Даунінг-стріт, передає УНІАН.

Крім того, з офіційними візитами напередодні до Києва приїжджали одразу кілька політиків Європи. Серед них і президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, яка передала президенту Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в Європейський Союз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus