USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Е-лікарняний запустять в Україні за місяць-два, – Мінцифри

21 Жовтня 2020 23:07
Міністерство цифрової трансформації та Міністерство охорони здоров’я завершують роботу над запровадженням електронних лікарняних листків в Україні.

Про це сьогодні повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час брифінгу, передає Главком.

«Це спрощення процедури отримання лікарняного, це і спрощення отримання виплат за лікарняним, це прибирання мільярдної корупції, тому що сьогодні багато хто може купити цю довідку в інтернеті. Думаю, що дуже скоро, протягом місяця або двох ми запустимо цю послугу, і вона також спростить вам життя», – сказав Федоров.

Він стверджує, що цифровізація вітчизняної системи охорони здоров’я є наразі пріоритетом для Мінцифри.

«Ми робитимемо все для того, щоб кожен українець зміг отримати державну послугу, публічну послугу, соціальну послугу, тим паче в сфері охорони здоров’я, онлайн і не виходячи з будинку», – відзначив міністр.

На початку березня 2020 року Кабінет міністрів ухвалив постанову «Про особливості ведення Електронного реєстру листків непрацездатності до забезпечення інформаційної взаємодії електронної системи охорони здоров’я з Електронним реєстром листків непрацездатності», якою затвердив введення електронних лікарняних з 1 квітня.

Тестування спрощеної моделі електронних листків непрацездатності було розпочато у липні цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP 22 Жовтня 2020 11:20
Ід паспорт вже 3 роки а ощадбану він не документ що посвідчує особу без паперового додатку про реєстрацію от вам і вся липова діджиталізація

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus