USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Мінцифри після війни планує провести масштабний перепис населення

3 Квітня 2023 08:54
Віце-прем’єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що після війни в країні проведуть перепис населення. При цьому до процесу підрахунку громадян залучать компанію АррІе.

Про це пише Укрінформ.

За словами Федорова, перепис стане найсучаснішою версією проведених раніше.

«Після нашої перемоги потрібно буде точно проводити перепис населення. Але ми взагалі переосмислили підхід до цього. І розуміємо, що багато інформації можна отримати завдяки верифікації в реєстрах, щоб не смикати наших громадян і не питати, що й так можна побачити завдяки деперсоналізованій синхронізації певних реєстрів», – повідомив він.

За його словами, до перепису населення Мінцифри планує залучити компанію Аррle.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова сверджує, що якщо війна закінчиться до середини 2023 року, то перепис населення можна провести вже в 2025 році.

За приблизними підрахунками, кількість населення можна оцінити орієнтовно у 34-35 мільйонів, заявила Лібанова

За даними Управління верховного комісара ООН у справах біженців, починаючи з лютого 2022 року, з нашої країни виїхали понад 8,1 млн. українців, а близько 4,8 мільйона подали заяву на отримання тимчасового захисту в одній із країн ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus