USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ефективність бустеру Pfizer після вакцинації CoronaVac становить до 95%, – МОЗ

11 Січня 2022 17:15
Ефективність вакцинації після трьох доз вакциною CoronaVac становить до 90%, після бустерної дози Pfizer при проведенні базового щеплення CoronaVac – до 95%.

Про це в інтерв’ю BBC News Україна сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

«Відповідно до офіційних рекомендацій, людина, яка отримала щеплення CoronaVac може отримати бустер CoronaVac або Pfizer. Ефективність після трьох доз CoronaVac складає на рівні 88-90%. Після CoronaVac плюс бустер Pfizer – ефективність в середньому 92-95%», – повідомив Кузін.

Він додав, що після проведення бустерного щеплення не зареєстровано збільшення кількості побічних ефектів. «У країнах, де вже широко запроваджують бустер, кількість несприятливих подій така ж сама, як і при базовому курсі щеплень», – сказав Кузін.

Він нагадав, що оптимальний термін введення бустерної дози становить від шести до дев’яти місяців. Якщо ж людина хоче зробити бустерну дозу раніше цього терміну, то вона її не отримає. Втім, зробити бустерне щеплення можливо і після 9 місяців після проведення базового (дворазового) щеплення проти COVID-19 .

Також, за словами Кузіна, МОЗ планує організовувати окремі мобільні бригади для проведення бустерного щеплення для організованих колективів, так, як це було при проведенні базового щеплення
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Реально Показати IP 11 Січня 2022 19:48
Набридло це все читати кожен день...
У Егора Кузина Показати IP 11 Січня 2022 19:55
Боольшая кукурузина. Каждая доза увеличивает размер на 1 сантиметр.
ОДІН. Показати IP 11 Січня 2022 21:28
Этот МОЗ СИЛЬНО давит на МОЗГ.
Цікаво Показати IP 11 Січня 2022 22:12
"«У країнах, де вже широко запроваджують бустер, кількість несприятливих подій така ж сама, як і при базовому курсі щеплень»"(С) - тоді лише одне запитання - А нафіга ж тоді?
МАША Показати IP 11 Січня 2022 23:45
Я і багато знайомих вакцинувалася CoronaVac і ніхто не захворів. А вакциновані Pfizer всі захворіли : хто в легкій формі ,а дехто потрапив і в лікарню . І для чого мені розрекламований Pfizer пхають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus