USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Еко-скандал в Україні: знищили рідкісні 100-річні дуби

28 Березня 2024 14:11
В Україні викрили злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику.

Про це повідомило Державне бюро розслідувань. Зазначається, що повідомлено про підозру в. о. директора держпідприємства «Північна Пуща» та його спільникам, які організували незаконну рубку цінних дубів на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

«Встановлено, що голова держпідприємства у грудні 2023 року організував незаконну порубку 185 дубів на території Денисовецького лісництва ДСП «Північна Пуща», яке належить до Чорнобильського заповідника. До реалізації умислу він залучив трьох цивільних осіб та видав їм спеціальні перепустки на територію заповідника. Чиновник показав виконавцям територію для вирубки, на якій росли понад 100-річні дуби», – повідомили в ДБР.

Читати ще: Пам’ятка археології: ВР та Кабмін просять визнати незаконним продаж спецдозволів на користування Старовижівським родовищем

Цим ділкам допомагав працівник правоохоронного органу, який супроводжував транспорт зі зрубаною деревиною.
Як зазначається, деревину продали на підставі фіктивних документів на одному зі столичних пунктів приймання. «Загальна сума збитків державі становить понад 59 млн грн», – кажуть в ДБР.

Там уточнили, що в. о. директора держпідприємства «Північна Пуща», співробітнику правоохоронного органу та трьом цивільним особам повідомлено про підозри у незаконній рубці та збуті лісу, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ст. 27, ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

«Також за результатами проведених обшуків вилучена зрізана деревина об’ємом понад 350 м куб, яку ділки не встигли продати. Досудове розслідування триває, встановлюється повне коло залучених до оборудки осіб», – повідомляють в ДБР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Березня 2024 15:16
Хлопці гинуть за це бидло! Пів України такого бидла сидить! Нормальних хлопців відправляють на смерть!
Анонім до Анонім Показати IP 28 Березня 2024 20:59
хто на що вчився, чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus