USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ексберкутівці засвітилися в лавах ОМОНу, що жорстко розганяє протести в Білорусі

3 Грудня 2020 18:28
Колишніх співробітників українського спецпідрозділу «Беркут» помітили в рядах співробітників білоруського ОМОНу, які беруть участь в жорстких розгонах мирних протестів у Мінську.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на видання «Новы час».

Зокрема, журналісти впізнали ексберкутівця Анатолія Примака, який покинув Україну після Революції Гідності.
Журналісти розшукали його фотографію зі змагань з рукопашного бою серед співробітників міліції, що проходили в Мінську в січні 2017 року. Тоді державне видання «СБ. Беларусь Сегодня» писало про нього як про співробітника Мінського ОМОНу.
Анатолій Примак – крайній праворуч
Анатолій Примак – крайній праворуч


Ім’я Примака 6 березня було помічено у справі Центрального районного суду Мінська. Він був викликаний до суду в якості свідка у справі білоруського громадського активіста Миколи Дєдка.
Анатолій Примак

Серед контактів Примака в соцмережах вдалося виявити ще одного ексберкутівця в рядах ОМОНу – Дмитра Анцупова.
Його фото на нараді мінських силовиків було опубліковано у 2018 році в державному виданні «СБ. Беларусь Сегодня». Анцупов також був присутній на іспиті на право носіння чорного берета бійцями ОМОНу – його вдалося впізнати на відео державного телеканалу «СТВ».
Анцупов на іспиті білоруських силовиків на право носити «чорний берет»

26 жовтня з’явилася інформація про те, що Анцупов є інспектором відділу спеціальної підготовки ОМОНу в Мінську.

У соцмережах Анцупов прославляє російських окупантів, найманців і сепаратистів.
Нагадаємо, 9 серпня у Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, за Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську – 10,1%.

Після оголошення результатів виборів країну охопили акції протесту. Силовики затримують учасників мітингів і застосовують до них силу, відкривають політично мотивовані справи проти опозиціонерів.

В Євросоюзі не визнали результати виборів і ввели санкції проти білоруських чиновників, відповідальних за фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти незгодних.

23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.

З початку акцій протесту, за даними лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської, було затримано й постраждали близько 30 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Я Показати IP 3 Грудня 2020 18:42
відбулася таємна інавгурація Лукашенка - не надоїло тут брехню писати?? яка таємна? для кого - для баранів майданних - може й так..
You до Я Показати IP 3 Грудня 2020 19:47
У Польщі Дуду ще в гірших умовах висвячували.
До я Показати IP 3 Грудня 2020 19:11
Треба ж відпрацьовувати, підтримувати господарів....
777 Показати IP 3 Грудня 2020 19:35
засветилась голым задом на весь мир украина, а парни делают свою работу,которую им не дали трусы во власти сделать у нас в 2014
123 Показати IP 3 Грудня 2020 19:42
ага, "мирні протести"... вішайте лапшу комусь іншиму, товарищь паліца
Тарас Показати IP 3 Грудня 2020 22:44
Дали б тягла шалупонi у 14 роцi, й ми б жили сьогодня як жебраки.
124 Показати IP 3 Грудня 2020 23:39
Дивлячись на лайки і антилайки під коментарями, диву даєшся, як люди ще до цього часу не зрозуміли, що таке майдан
777 до 124 Показати IP 4 Грудня 2020 11:35
А тупые потому что.
456 Показати IP 4 Грудня 2020 13:52
це не ексберкутівці це "продажні тварі". Ексберкутівці це такі як Шостак Сергій який служив в Беркуті Волині, а в 2014 році пішов в Айдар і загинув. Це справжній Беркутівець і багато інших які воювали за України і продовжують воювати. Про них треба писати а не за зрадників.
Народна прокуратура Показати IP 5 Грудня 2020 14:19
До 456. Не творіть собі кумира і не вигадуйте героїв. Ви знаєте, при яких обставинах Сергій був звільнений з "Беркуту". Можу нагадати. Його та ще одного його колегу судили за розбої під час патрулювань. А щодо "продажних тварей", то не хочете запитати, чому усіх працівників даного підрозділу режисери Майдану без слідства і суду оголосили вбивцями? Зараз модно говорити, що українські силовики втратили Крим. Але майданні протустувальники сором'язливо мовчать, що після Майдану всі абсолютно правоохоронці (міліція, ВВ, СБУ, прокуратура) були оголошені ворогами (і це попри те, що вони підтримали заклики протестувальників бути з народом) та анонсувалось їх звільнення. Їх діяльність була повністю зупинена. Забули банди (Самооборона, Правий сектор і т.д.), які сказали, що тепер вони заміняють міліцію? Яка зручна позиція знаходити цапа відбувайла!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus