USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Екс-президента Південної Кореї засудили до 15 років за корупцію

5 Жовтня 2018 16:58
Колишнього президента Південної Кореї Лі Мен Бака визнали винним у хабарництві та розкраданні коштів. Його засуджено до 15 років в'язниці та великого штрафу.

Про це повідомляє DW, з посиланням на агенцію АР.

Суд у Південній Кореї у четвер, 5 жовтня, засудив колишнього президента країни Лі Мен Бакадо 15 років в'язниці. 76-річного Лі, який очолював країну з 2008 по 2013 рік, було визнано винним у хабарництві та розкраданні коштів.

«Беручи все до уваги, тяжке покарання для обвинуваченого неминуче», - заявив суддя під час засідання, яке транслювалось на телебаченні. Сам Лі не був присутній на суді через поганий стан здоров'я. Він також має сплатити штраф розміром 13 мільярдів вон (11,5 мільйонів доларів).

Суд визнав, що Лі був фактичним власником компанії із виготовлення автозапчастин DAS, хоча він заявляв, що вона належить його брату. За даними слідства, екс-президент використовував цю компанію для формування таємних фінансових рахунків на близько 24 мільярдів вон. Також суд дійшов висновку, що Лі брав плату від компанії Samsung Electronics, яка намагалася уникнути розслідування у справі про ухилення від сплати податків. Компанія та сам Лі заперечували ці звинувачення.

Загалом проти екс-президента було висунуто 16 обвинувачень, серед яких хабарництво, розкрадання коштів, ухилення від сплати податків та зловживання владою. Йому також закидають створення нелегального фонду, за допомогою якого він незаконно привласнив понад 30 мільярдів вон (близько 25 мільйонів доларів США). Також обвинувачення стверджує, що він отримував хабарі від Служби національної безпеки.

Раніше у Південній Кореї до 24 років ув'язнення засудили екс-президентку Пак Кин Хє, яку було визнано винною у зловживанні владою та корупції. За даними слідчих, під час перебування на посаді екс-президентка примушувала компанії жертвувати гроші на загальну суму 72 мільйони доларів США двом фундаціям, які контролювала її спільниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus