USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екс-співробітник розвідки США зізнався у спробі шпигунства на користь Китаю

16 Березня 2019 09:58
Колишній співробітник Розвідувального управління міноборони США 58-річний Рон Рокуелл Хансен визнав себе винним у спробі шпигунства на користь Китаю.

"Колишній співробітник Розвідувального управління Міноборони визнав себе винним у зв'язку зі спробою передачі інформації про національну оборону Китайській Народній Республіці", - повідомляє прес-служба Мін'юсту США.

Він зізнався, що в 2014 році агенти китайської розвідки завербували його. Він регулярно зустрічався з ними в Китаї, де вони повідомляли, яка інформація їх цікавить. У Мін'юсті додали, що як оплату він отримав "сотні тисяч доларів".

Водночас до своєї діяльності він залучив чинного співробітника розвідуправління, який звернувся до ФБР і став джерелом інформації для слідчих.

Хансен був затриманий у червні 2018 року, прокуратура висунула йому звинувачення за 15 пунктами. Крім спроби збору або передачі секретних даних іноземній державі, він також звинувачується в контрабанді готівкових коштів і незаконному ввезенні товарів до США.

Винесення вироку призначили на 24 вересня. З урахуванням визнання провини 58-річному Хансену загрожує 15 років в'язниці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus