USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Експрацівниця інституту біотехнологій у Києві викрала небезпечні штами вірусу і хотіла їх продати

10 Червня 2021 22:06
Колишня завідувачка сектору Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів виносила з лабораторії небезпечні вірусні штами та тримала їх вдома в холодильнику, щоб потім продати.

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора, пише УНІАН.

«За даними слідства, колишня працівниця інституту, будучи відповідальною за підтримання виробничих та контрольних штамів вірусів, які зберігаються в Національному центрі штамів мікроорганізмів України, маючи доступ до них, привласнила небезпечні штами вірусів, що визначаються як збудники заразних хвороб тварин та можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів», – повідомили в ОГП.

Зокрема, вона винесла з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу особливо небезпечної ньюкаслської хвороби птиці.

Щоб приховати злочин, жінка порушувала методику отримання головної посівної культури вірусів, яка передбачає отримання середньої проби для зараження ембріонів. Тобто вона умисно зменшувала кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу – зараження чутливої клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу, не повертала їх до сховища мікроорганізмів, а частину новоутвореного матеріалу забирала собі.

Зазначається, що вірусні штами жінка зберігала в себе вдома в холодильнику, щоб потім збувати.

В ОГП зазначили, що своїми діями колишня працівниця завдала збитків Державному науково-контрольному інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів. Зараз їй повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем – ч. 2 ст. 191 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
О! Показати IP 10 Червня 2021 22:48
Так ми скоро і до коронавіруса доберемося. Мишки кажете...
А! до О! Показати IP 10 Червня 2021 23:06
Мишки кололись, плакали але продовжували жрати кактус...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus