USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Екстрене приземлення: український пілот врятував 127 людей. Відео

29 Липня 2017 10:38

Пасажирський лайнер авіакомпанії Atlas Global здійснив аварійну посадку в аеропорту Стамбула. Звідти він вилетів перед тим, як потрапити у шторм і зазнати ушкоджень, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.


Рейсу на Кіпр довелося розвернутися, бо крупний град, розміром із мандарин, побив скло в кабіні пілотів і понівечив фюзеляж літака. Аеропорт Ататюрка закрив злітну смугу через негоду, однак для пошкодженого борту зробив виняток і дозволив посадку. Пілотам довелося садити літак майже наосліп, аварійне приземлення знімали свідки та транслювали наживо турецькі телеканали. Які й розповіли, що льотчикам після успішного повернення аплодував увесь аеропорт.


Капітаном екіпажу, що віртуозно посадив побитий градом літак у Стамбулі, виявився українець. ТСН отримала фото екіпажу одразу після приземлення та вдалося зв'язатися з капітаном – Олександром Акоповим.

Він розповів, що зараз усі працівники лайнера перебувають у Стамбулі та святкують своє друге народження.

"Я 30 років літаю. Ну, ви бачили, як літак сів? Нормально? Пасажирі живі", - не приховує радості український пілот. "Це нормальне явище. Звичайна професійна надійність. Наш локатор не показував це явище природне, тому так вийшло. Це було важко, але головне - люди цілі", - додав він.


На облавку в момент посадки перебували 121 пасажир і 6 членів екіпажу. Як уже повідомлялося, шторм із градом та зливою тривав цілу годину в Стамбулі

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 29 Липня 2017 10:48
не менша заслуга диспетчерів аеропорту, які фактично і посадили літак.
Чий Показати IP 29 Липня 2017 11:08
"Подчеркивают, что он прошел лучшую школу бывшего Союза именно в Украине" - цим все сказано! Шукайте українців в Україні, поки всі ще не виїхали.
Я Показати IP 29 Липня 2017 14:37
"..ждут катастрофы.." оце люди,з телефонами ждуть щоб зняти чужу смерть,ото по людськи...не дождались,а наш льотчик молодець!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus