USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Електронні паспорти планують впровадити до кінця лютого

23 Січня 2020 18:05
Кабмін України планує впровадити електронні паспорти вже до кінця лютого.

Про це повідомили на сторінці онлайн-сервісу «Дія» у Facebook.

«ID-картка та закордонний біометричний паспорт стануть цифровими документами, що будуть завжди з тобою. Звісно, якщо ти не забудеш смартфон удома», – заявили менеджери онлайн-сервісу «Дія».

В уряді попереджають, що електронні паспорти не замінять звичайних і не дають змоги використовувати смартфон для мандрівок за кордон, проте в «більшості побутових ситуацій» про фізичний паспорт можна буде «забути».

Цифровий документ можна буде використовувати під час поїздок залізничним або повітряним транспортом у межах країни, на пошті, під час медичного обслуговування, банківських операцій, коли треба пред’явити правоохоронним органам та поліцейським документ, що посвідчує особу, під час отримання адміністративних, готельних, телекомунікаційних, бібліотечних послуг, при вході до адміністративних будівель, у разі повернення сплаченої за товар грошової суми, під час придбання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин або тютюнових виробів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus