USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Електронний кабінет і допомога для власної справи: яких нововведень чекати волинянам з інвалідністю

9 Лютого 2022 14:45
На Волині планують розширити програму поворотної допомоги на розвиток власної справи, включивши сюди і осіб з інвалідністю, або роботодавців, які готові цих людей працевлаштувати.

Про це йшлося під час брифінгу представників Волинської ОДА щодо реалізації національної стратегії безбар’єрності, ухвалену до 2030 року.

Доступність і безбар’єрність – це не лише пандуси чи підйомники для осіб з інвалідністю. Це поняття включає набагато більше заходів і для широкого спектру людей, у тому числі рівний доступ до самореалізації, наголосила тимчасова виконувачка обов’язків директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод.

«В першу чергу хочу звернути увагу на питання створення рівних можливостей. Створення таких умов, щоб особа з інвалідністю не стояла прохачем на соціальні виплати, а була затребуваною, мала можливість брати участь в громадському житті держави і громади, мала можливість до самореалізації», – наголосила вона.

До прикладу, зауважила посадовиця, цього року починає працювати програма «Рука допомоги» – для підтримки малозабезпеченим сім’ям, де є працездатні особи, які не працюють і перебувають на обліку в органах соцзахисту. Такі особи мають можливість отримати до 100 тисяч гривень поворотної допомоги на відкриття власної справи. Наразі ж Мінсоцполітики ініціює питання, щоб таку фінансову підтримку змогли отримати й особи з інвалідністю, або роботодавці, які зможуть надати робочі місця людям з інвалідністю.

Також обговорюється ініціатива про нові сервіси застосунку «Дія», щоб за його допомогою можна було подати документи на отримання низки соціальних послуг. Крім того, планується впровадити «електронний кабінет особи з інвалідністю» – сервіс, який дасть можливість оперативно подати документи. Єдина умова – особи повинні мати електроні підписи і мати можливість доступу до техніки, щоб відсканувати документи.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus