USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Емоції на полотні. У Луцьку відкрили виставку графічних робіт «Елегія війни»

2 Червня 2023 08:08
Сьогодні в артгалереї «Луцьк» відкрилася виставка графічних робіт Луцької художньої школи «Елегія війни». Вона є результатом творчого напрацювання талановитих учнів 6 класу Луцької художньої школи та пропонує рефлексію емоцій та почуттів молодих художників щодо реальності війни.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Кожна робота на виставці відображає почуття, емоції, внутрішні хвилювання дітей під час війни. Зараз вони переживають найбільш вразливий період свого життя й змалювали це на папері. Діти виражають біль, страх, сум, надію та віру в мирне майбутнє.
Заступник міського голови Ірина Чебелюк розповіла, що надзвичайно любить відвідувати заходи у галереї, але сьогоднішній день, який мав би бути святковим та радісним для дітей, на жаль, є трагічним, адже від ворожого обстрілу загинула дитина.

Ірина Чебелюк запропонувала вшанувати хвилиною мовчання всіх невинно убієнних діток. «Ми, міська влада, завжди намагалися створювати у Луцькій громаді такі умови, щоб діти знали, що їхнє майбутнє під захистом. Ми докладемо всіх зусиль, щоб вас захистити, проте не все підвладне дорослим. Дуже боляче, що ви, наші діти, переживаєте ці страшні події, які змусили вас подорослішати й інакше дивитися на світ, що й відобразилося у ваших роботах. Найбільша мрія усіх нас – перемога та мир. Щиро бажаю вам щасливого дитинства, здоров’я, Божого благословіння та захисту. Для кожного майстра пера виставка – це подія, тому вітаю вас з тим, що маєте можливість поділитися своєю творчістю», – резюмувала Ірина Чебелюк.
На виставці представлені роботи одинадцяти молодих художників віком 16-17 років. За словами авторки однієї з робіт, полотно – це ніби можливість виговоритися та залишити свої переживання у картині.
Запрошуємо лучан та гостей міста відвідати цю виставку й відчути силу думок та переживань молодого покоління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus