USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Емоції та віддача: у неймовірному матчі «Старий Луцьк» взяв реванш у «Ніко-Баскета». Фоторепортаж

5 Травня 2019 18:46
Неймовірні трьохочокові, слем-данки, три плюс фол – у цьому матчі було все: баскетбольний клуб «Старий Луцьк – Університет» у неймовірному поєдинку здолав миколаївський «Ніко-Баскет». Перед фінальною чвертю перевага гостей складала п’ять очок, однак лучани зібралися і зуміли подарувати вболівальникам неймовірну перемогу в останньому матчі сезону – 74:72.

Матч Вищої ліги чемпіонату України з баскетболу відбувся 5 травня у спорткомплексі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

У вчорашньому матчі лучани не зуміли нав’язати гру миколаївському «Ніко-Баскету», однак сьогодні луцькі баскетболісти прагнули подарувати перемогу рідним вболівальникам, адже це був останній матч у сезоні на домашньому майданчику.

Перші очки у матчі закинув лучанин Володимир Коцько, реалізувавши один зі штрафних. Після другого невдалого кидка з лінії від Володимира Шевчук зробив підбирання в нападі, після чого Швагринський закинув «трьоху». Це був зовсім не той початок, що у вчорашньому матчі. Хоча гості і зрівняли рахунок, але Коцько забив ендван, щоправда не реалізував кидок з лінії. Незважаючи на хороший початок, миколаївці вирівняли гру та зуміли вирватися вперед на десять очок. У лучан «трьоху» закинув Глушко, натомість тим самим йому відповів Ожегов. Після першої чверті на табло світилося 15:23 на користь гостей.
У другій чверті першими закинули гості, однак Глушко відповів дальнім. Відзначимо, що гості стабільно тримали перевагу в десять очок. Лучани ніяк не могли наблизитися до миколаївців, однак тут на допомогу своїй команді прийшов Петро Глушко, який неймовірним чином забив три «трьохи» підряд, скоротивши відставання до п’яти очок та змусивши шаленіти свої партнерів по команді на лаві для запасних. У «Старого Луцька» здалеку також забивав Швагринський, проте гості закинули дальній з сиреною, встановивши рахунок 39:46 перед великою перервою.
Обидві команди активно розпочали третю десятихвилинку, зокрема у лучан феєрив Прозапас, який забив два дальніх, скоротивши відставання до двох очок – 47:49. Гості знову почали відриватися у рахунку, однак лучани намагалися не відставати – ендван забив Швагринський. Далі у рахунку відбувалися справжні гойдалки: миколаївці знову відірвалися, втім Прозапас неймовірним чином закинув три з фолом, а потому «трьоху» забив Швагриський. Незважаючи на такі потуги господарів, перед фінальною чвертю гості мали перевагу п’ять очок – 59:64.
Четверта десятихвилинка подарувала вболівальникам просто неймовірні емоції. Прозапас почав з «трьохи», однак Гуменюк відповів ендваном. Той же Прозапас знову закинув дальній, а після цього жодна з команд довго не могла влучити у кошик протягом майжеп’яти хвилин. Лучани наростили темп та заробили право на штрафні кидки, гості, своєю, чергою, взяли тайм-аут. Після перерви Глушко реалізував два з двох, скоротивши відставання до мінімуму (68:69) за дві хвилини до завершення часу. Відзначимо, що Глушко знову зумів заробити на собі фол, а потому реалізувати два штрафні, вже вивівши свою команду вперед – 70:69. Миколаївці не хотіли так просто здаватися і закинули дальній, однак Прозапас вкотре у матчі закинув трьохочковий, вивівши лучан вперед – 73:72. В миколаївців залишалося 24 секунди для того, аби вирвати перемогу, однак вони сфолили в атаці проти Коцька, який реалізував один з двох штрафних. Гості мали п’ять секунд, аби вирвати перемогу чи перевести гру в овер-тайм, однак по-капітанськи зіграв Федчук, здійснивши перехват та подарувавши своїй команд просто неймовірну перевагу на морально-вольових якостях.
Найрезультативнішим у лучан став Дмитро Швагринський, який оформив дабл-дабл, забивши 25 очок та здійснивши 12 підбирань. Варто відзначити й Петра Глушка, який оформив дабл-дабл – 19 очок та 10 підбирань, та молодого Олександра Прозапаса з 19 балами в активі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Марьяна Показати IP 5 Травня 2019 19:23
Молодці-соколики)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus