USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фінал XV ігор конкурсу «Ми – волиняни»: дистанційно, креативно, сучасно про Лесю Українку

20 Листопада 2020 17:38
На свіжому повітрі, у масках і з дистанціюванням – так організатори XV ігор конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни!» 19 листопада вітали фіналістів – вихованців і педагогів шкіл Луцька і Прилуцького. 11 команд взяли участь у цьогорічному конкурсі, який, з огляду на нові реалії соціальної взаємодії, проводився заочно.

«Ми щороку урізноманітнюємо завдання для учасників, шукаємо актуальні теми. 2020 рік став для нас викликом, і ми раді, що зуміли все-таки переформатувати умови традиційного заходу, який зазвичай проходив у актовій залі Палацу учнівської молоді за участю великої кількості школярів і педагогів. Адже зараз багато освітньо-вихованих проєктів відбувається онлайн, і ми йдемо у ногу з нашим неспокійним часом», – розповіла авторка проєкту, керівниця гуртка «Ми – лучани», методист Палацу учнівської молоді Любов Дідик.
Які теми і завдання запропонували юним краєзнавцям організатори XV ігор? У заочному турі вони виконали 3 завдання, які тематично об’єднала 150-та річниця з дня народження нашої видатної землячки, поетеси Лесі Українки. Спочатку команди школярів відповіли на питання вікторини, потім готували відеопрезентації на тему «Ні! Я жива! Я буду вічно жити!», де досліджували місця, пов’язані з іменем славетної волинянки, на мапі світу. Фінальним завданням було колективне есе на тему «Якби я народився 150 років тому в дворянському гнізді Косачів» – своєрідна мандрівка у часі, яка вимагала від школярів не лише креативу й уяви, а й знань біографічних подробиць життя і побуту великої родини інтеліґентів, де зростала майбутня поетеса, вдумливого занурення у літературну спадщину Лесі Українки.
Учасники XV ігор надіслали свої творчі роботи на електронну скриньку організаторів, і шановане журі визначило переможців. Традиційно, роботу журі очолив знаний волинський краєзнавець, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки, голова Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Геннадій Бондаренко. Відповіді вікторини, презентації та есе конкурсантів оцінювали також Олена Балабаш, заступник директора з організаційно-творчої роботи, Людмила Лящук, заступник директора з методичної роботи, Юлія Турич, керівник гуртка «Імпровізатори» і Станіслав Слада, технік-оператор оптичного устаткування.

Під час урочистого нагородження переможців на майданчику біля Палацу учнівської молоді авторка конкурсної програми Любов Дідик вручила відзнаки командам та їхнім керівникам. Подяками Волинської організації НСКУ відзначили всіх педагогів, які допомагали школярам готуватися до конкурсу і по-сучасному оригінально представити свої завдання.
Грамотами управління освіти Луцької міської ради нагородили 11 команд-учасників, розподіливши між ними 1-у, 2-у і 3-ю переможні сходинки таким чином:

ІІІ місце розділили команди «Нащадки Любарта» (ліцей №22), «Надія» (ЗЗСО №25), «Лесин дивоцвіт» (НВК №26) і «Юні волиняни» (Прилуцький ліцей №29)
Нащадки Любарта
Команда Надія

Представники команди Лесин дивоцвіт

ІІ місце – команди «Донька Прометея» (інституційний ліцей №8), «Джерело» (професійний ліцей №10), «Лучани» (гімназія №14), «Первоцвіт» (ЗЗСО №15).
А ось і переможці XV ігор конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни»! Це команди «Соколята» (ліцей №3), «Думи і мрії» (гімназія №4), «До джерел» (ліцей №27). Вітаємо усіх учасників і вчителів! Найкращі творчі роботи учасників конкурсу «Ми – волиняни» 2020 року будуть оприлюднені протягом місяця на офіційному сайті Палацу учнівської молоді.
Тим часом педагоги ПУМу продовжують пошуки інноваційних форматів для вивчення історії рідного краю юними лучанами. Розвивати соціальну активність учнів, стимулювати їх організаторські та творчі здібності, утверджувати бажання вивчати і зберегти національну ідентичність, пишатися приналежністю до українського народу – ось такі завдання ставлять перед собою організатори майбутніх XVI ігор краєзнавчої програми «Ми – волиняни».

Фото і текст – керівниці гуртка «Юний журналіст» ПУМу Марії Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2020 19:17
Молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus