USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Палаці учнівської молоді вшанували полеглих земляків у фіналі конкурсу «Ми – волиняни»

16 Листопада 2019 13:59
14 листопада в Палаці учнівської молоді відбувся фінал XIV ігор конкурсно-пізнавальної програми «Ми – волиняни». У патріотичному дійстві взяли участь команди 8 луцьких шкіл. Юнаки і дівчата представили творчі композиції, в яких вшанували подвиги своїх земляків, колишніх учнів своїх шкіл, які віддали своє життя за незалежність України.

Любов Данилівна Дідик автор і незмінний координатор ігор, методист палацу, керівниця гуртка «Ми – лучани» разом зі своїми вихованцями щороку продумує і урізноманітнює програму конкурсу, щоб заходи патріотичного виховання молоді відповідали актуальним запитам сьогодення, були цікаві школярам і відбувалися в сучасних форматах.
«Основна мета – це залучити якомога більше підростаючого покоління до вивчення історії нашого міста, Волинської землі, історії України. Життя саме підказує теми наших чергових ігор. Ми використовували спочатку лише матеріали з історії міста Луцька, потім – по Волині, Україні. А наші ХІІ ігри вийшли межі нашої держави – ми взяли тему про Європейський союз, зарубіжні українські діаспори», – розповіла Любов Данилівна. Вона з радістю поділилася тим, що з кожним роком школярі охочіше долучаються до участі в конкурсу. Діти самі виявляють бажання вивчати пропоновані матеріали, продумують оригінальні назви команд, пропонують ідеї виступів. Окрім того, активну участь у підготовці беруть вихованці гуртка «Ми – лучани». Сестрички Яна і Софія Воронко займаються в гуртку перший рік, а для конкурсу підготували вірш «Спасибі вам, сини Волині». Валерія Грушецька і Кирило Кирилюк є ведучими заходу: їм дуже подобається виступати перед публікою, бути «обличчями» дійства.
Цьогорічні XIV ігри відбувалися у два етапи: І тур був присвячений темі «Луцьк від А до Я», а задум фінального туру – вшанування пам’яті тридцяти Почесних громадян Луцька, синів Волині, які віддали свої життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність Української держави. У журі конкурсу – знані краєзнавці нашого краю: Геннадій Бондаренко, професор СНУ імені Лесі Українки, голова Волинського обласного товариства краєзнавців, Анатолій Кравець, викладач історії Луцького педколеджу, член Волинського обласного товариства краєзнавців. Оцінювали виступи команд також Олена Балабаш, заступник директора з організаційно-творчої роботи; Людмила Лящук, заступник директора з методичної роботи і Олена Труш, завідувачка бібліотеки.
Участь взяли команди 8 міських шкіл: «До джерел» ліцею №27, «Спудеї» ЗОШ №13, «Соколята» ліцею №3, «Кликуни» природничого ліцею №7, «Нащадки Любарта» ЗОШ №22, «БІВАДО-25» ЗОШ №25, «Велесові діти» ЗОШ №17 та «Фаворит» вечірньої школи. Як сказала членкиня журі Олена Балабаш, тема конкурсу непроста і щемлива, але школярі підійшли до її реалізацією з душею: вони вивчили документи і фотоматеріали, побували у родинах загиблих земляків, поспілкувалися з їхніми рідними, відвідали могили героїв. Формат відеопрезентацій дозволив показати весь біль втрат і переживань глядачам. Виступи-композиції школярів включали декламування віршів, акапельний спів, танці, а головне – розповіді про Почесних громадян нашого міста: якими вони були, чим цікавилися, як потрапили на війну…
Серед гостей дійства були присутні матері та рідні героїв, яким діти подякували за синів, подарували квіти.
Прикрасив захід виступ солістки Волинської обласної філармонії Соломії Денисюк з піснею «Обійми мене».
Перше місце у конкурсі розділили «Соколята» (ліцей №3) та «БІВАДО-25» (ЗОШ №25), але журі відзначили грамотами, подяками і подарунками кожну команду і педагога, які взяли участь в конкурсно-пізнавальній програмі «Ми – волиняни».
Фото – вихованки гуртка «Юний журналіст» ПУМа Дар’ї Павленко, авторки

Текст – керівниці гуртка «Юний журналіст» ПУМа Марії Пилипчук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus