USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Фонд держмайна виставив на приватизацію «Волиньторф»

14 Вересня 2023 12:00
Фонд держмайна проведе 6 жовтня приватизаційний аукціон з продажу державного підприємства «Волиньторф».

Торги відбудуться на Prozorro.Продажі, стартова ціна становить 190,2 млн грн (без ПДВ). Гарантійний внесок для участі у торгах – 38 млн грн (без ПДВ), повідомляє пресслужба Фонду.

У ФДМ наголосили, що «Волиньторф» – прибуткове підприємство, яке спеціалізується на виробництві торф'яних брикетів. За перше півріччя 2023 року воно отримало 90,4 млн грн доходу, за весь 2022 рік – 200 млн грн. При цьому за січень-червень 2023 року «Волиньторф» заробив 6,2 млн грн чистого прибутку, а за весь 2022 рік – 10,6 млн грн.

На 30 червня 2023 року у «Волиньторфу» не було простроченої кредиторської заборгованості, а поточна кредиторська заборгованість становила 20,2 млн грн (в тому числі за розрахунками з бюджетом 8,9 млн грн, за розрахунками з оплати праці – 2,6 млн грн тощо).

Загалом об’єкт включає 109 одиниць нерухомого майна (виробничі, складські, адміністративні приміщення тощо) загальною площею понад 21 тис. кв. м. На підприємстві працює 302 людей, а на балансі перебуває 164 транспортні засоби. Також до складу держпідприємства «Волиньторф» входить відокремлений підрозділ «Маневицький торфозавод».

Підприємство має спецдозволи на користування надрами на родовищах «Засвіття Ситнелюк» (на 18 років) і «Сойне» (19 років).

10 січня 2023 року державне підприємство «Волиньторф» виключили із переліку об’єктів малої приватизації.

Раніше Міністерство Енергетики України ініціювало припинення процедури приватизації державного підприємства «Волиньторф».

Щоб зупинити приватизацію до урядовців неодноразово зверталася не лише профспілка, а й Волинська обласна рада і місцеві органи самоврядування. Також торік на початку вересня на зустрічі з керівником регіонального відділення Фонду державного майна України по західних областях Волинська ОВА наполягала на виключенні «Волиньторфу» з переліку об’єктів на приватизацію.

«Волиньторф» – одне з найбільших державних підприємств торф’яної галузі України, яке забезпечує паливом значну кількість населення та об’єктів соціальної інфраструктури.

На сьогодні торф’яними брикетами лише у Волинській області опалюють понад 6494 заклади бюджетної та комунальної сфер (це школи, дитячі садки, медичні заклади, санаторії, поштові відділення тощо). Майже в усіх цих закладах встановлено сучасні енергоощадні твердопаливні котли, що дало змогу відмовитися від споживання природного газу та суттєво зекономити кошти державного та місцевих бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
цікаво Показати IP 14 Вересня 2023 13:14
Якщо підприємство прибуткове, стабільно сплачує податки, дає роботу людям, то навіщо віддавати його в приватну власність? Влада знову щось крутить- мутить, чорти б вже її замутили?
Greeen Party!! до цікаво Показати IP 14 Вересня 2023 18:15
це прихватизація шановне свинство, поки ви спите і воюєте ми все скуповуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus