USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Фонд Ігоря Палиці долучився до організації «Шопенівської весни» у Луцьку

7 Травня 2019 13:57
Протягом трьох днів, 3-5 травня, у Луцькій музичній школі №1 імені Фридерика Шопена відбувався І міжнародний конкурс піаністів «Шопенівська весна». Виконавську майстерність продемонстрували 89 юних музикантів з різних куточків України, Польщі, Білорусі.

Організаторами Конкурсу є департамент культури Луцької міської ради та Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена, співорганізатор – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації. Конкурс проходить під Патронатом Фундації Георгі Ференцзи, яка є членом Міжнародної Федерації Шопенівських Товариств (IFCS), за сприяння Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку. До організації заходу долучився Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Директор Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена Ольга Чуріна розповіла, що цьогоріч розширили вікову категорію конкурсантів до 19 років, аби дати можливість взяти участь у конкурсі вихованцям мистецьких шкіл і коледжів. Відповідно й розширили склад журі. Оцінювали юних музикантів відомі піаністи, професори музичних академій з України, Польщі, Білорусі, Угорщини.

«В рамках конкурсу передбачений навчальний семінар та майстер-класи для педагогічних працівників закладів мистецької освіти. Для діток ми підготували дуже гарні подарунки: усім учасникам – печиво з логотипом конкурсу та ноти сучасних композиторів. Лауреати отримають смарт-годинники, бездротові навушники, портативні колонки. Ми прислухалися до молоді, старалися обрати подарунки, що зараз на часі, аби дітям було цікаво. У нас передбачена спеціальна відзнака за виконання творів Шопена, переможці якої отримують фотоапарати, – поділилася організаційними моментами Ольга Чуріна. – Дуже дякуємо усім, хто долучився до проведення фестивалю. Не перший раз нам допомагає Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». У 2014 році Фонд придбав музичні інструменти: цимбали, кофри для бандур, альти, набір оркестрових сопілок. Це досить вагома підтримка для нашої школи».

Перший заступник голови правління ФондуІгоря Палиці Лариса Тарасюк зазначила, що розвиток культури займає вагоме місце в роботі Фонду упродовж восьми років.

«Фонд завжди підтримує талановитих дітей та стимулює їх до нових досягнень. Адже ці діти – майбутнє нашої країни. Нам дуже приємно долучитися до такого масштабного конкурсу. Музика – це світ емоцій. Вона здатна викликати посмішку, сльози, хвилювання. Вона робить світ кращим», – зазначила Лариса Тарасюк.
Голова і засновник фундації Георгі Ференцзи Ізабелла Дарська Хавасі подякувала всім конкурсантам за те, що віддаються музиці, педагогом і батькам за опіку і за те, що вони сприяють творчому розвитку дітей.

«Для мене велика честь бути головою журі такого конкурсу. Тут діти випробовують свою відповідальність, показують знання. Я вважаю, що не нагороди головне в конкурсі. Найголовніше, щоб діти грали так, як підказує їм серце», – каже пані Ізабелла.

Кожен з учасників представив по три фортепіанних композиції: твір епохи бароко, твір авторства Шопена та твір країни, яку представляє. Як зізналися члени журі, визначитися з переможцями було важко, адже діти продемонстрували високий рівень професійної підготовки.

«Чудово, що у Луцьку проводяться музичні конкурси, які сприяють розвитку творчих здібностей у молоді. Сподіваюсь, що й у наступні роки музичне дійство збиратиме у цій залі усе більше поціновувачів фортепіанного мистецтва. Дякую викладачам за те, що вкладають у своїх учнів частинку душі, навчаючи їх музичного мистецтва. Усі виконавці продемонстрували висококласну гру та подарували нам справжню мистецьку насолоду», – звернувся до присутніх радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

У гала-концерті на сцену вийшли як члени журі, так і лауреати конкурсу.Опісля, нагородили переможців. Приємно зазначити, що велику кількість дипломів та відзнак отримали саме вихованці Луцької музичної школи №1 імені Фридерика Шопена.
Нагороди та дипломи за краще виконання твору Шопена вручила віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку Анна Бабяк-Овад Телешовій Юлії, Єрошенко Єві, Демченку Владиславу та Пахарчуку Максиму.

Член журі Ізабелла Дарска Хавасі вручила відзнаки Фундації Георгі Ференцзи за краще виконання твору Шопена Ксьондзик Ользі та Покидайло Маргариті.

Нагороди та дипломи за краще виконання твору епохи бароко вручив член журі Анджей Татарський Ксьондзик Ользі, Собко Анастасії Іванні, Гущі Анні та Коленко Анастасії.

Нагороди та дипломи за краще виконання твору країни учасника вручив член журі Ігор Оловніков Верзун-Ролінгер Терезі, Можаєвій Ксенії, Романчук Златі та Габрук Анні.

Нагороди та дипломи лауреата ІІІ ступеню вручила член журі Яніні Татарська:

1. Гайші Соломії. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Тетяна Маруга

2. Гончарук Анастасії. Вінницька дитяча музична школа №1. Викладач Лілія Хазанович.

3. Малярчук Єлізаветі. Славутська дитяча школа мистецтв. Викладач Наталія Чайка.

4. Пєтриці Лаурі. Державна школа музична І і ІІ ст. імені Ванди Косакової в Саноку (Польща). Викладач Роберт Хандермандер.

5. Цейко Софії. Луцька музична школа №2. Викладач Шерубньова Тетяна

6. Бабариці Софії. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ольга Козирська.

7. Грушко Анастасiї. Дитяча музична школа №13 імені М.Т. Коляди м. Харків. Викладач Людмила Дорошенко.

8. Мазалову Іллі. Брестський державний музичний коледж імені Григорія Ширми. Викладач Валентина Мальцева.

9. Романчук Златі. Дитяча музична школа мистецтв №2 міста Бреста (Білорусь). Викладач Ірина Горох.

10. Люшко Ользі. Волинський коледж культури і мистецтв імені І. Ф. Стравінського. Викладач Наталія Бойко.

11. Мороз Валерії. Брестський державний музичний коледж імені Григорія Ширми. Викладач Валентина Мальцева.

12. Португальській Арині. Херсонська дитяча музична школа № 4. Викладач Солгутовська Галина.

13. Кісці Адріані. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С. Крушельницької. Викладач Закопець Людмила.

14. Захаровій Софії. Харківська спеціалізована школа з поглибленим вивченням окремих предметів № 133 «Ліцей мистецтв». Викладач Неля Степанова.

15. Гурич Валерії. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С. Крушельницької. Викладач Марта Гаврушко.

16. Глущенку Лук’яну. Київська дитяча музична школа №10. Викладач Олена Войтова.

Нагороди та дипломи лауреата ІІ ступеню вручила співголова журі конкурсу Лідія Крих:

1. Телешовій Юлії. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ольга Козирська.

2. Борейку Роману. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ірина Кисельова.

3. Верзун-Ролінгер Терезі. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ірина Циганкова.

4. Войнаровському Макару. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Світлана Бєляєва.

5. Гущі Анні. Дитяча музична школа мистецтв №2 міста Бреста (Білорусь). Викладач Ірина Горох.

6. Собко Анні Дарині. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ірина Циганкова.

7. Шикирінській Анастасії. Вінницький коледж культури і мистецтв імені М.Д. Леонтовича. Викладач Тетяна Сибірякова.

8. Янушевському Павлу. Чернівецький коледж мистецтв імені С. Воробкевича. Викладач Руслан Рамазанов.

9. Габрук Анні. Харківське музичне училище імені Б.М. Лятошинського. Викладач Ольга Чередниченко.

10. Єрошенко Єві. Київська дитяча музична школа №14 імені Д. Б. Кабалевського. Викладач Людмила Шанскова.

11. Нецько Анастасії. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С.Крушельницької. Викладач Марта Гаврушко.

12. Скрябіній Надії. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Наталія Глазиріна.

13. Козачек Катерині. Одеська музична школа №4. Викладач Алла Случинська.

Нагороди та дипломи лауреата І ступеню вручив співголова журі Юрій Кот:

1. Ксьондзик Ользі. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С. Крушельницької. Викладач Наталія Мартинова.

2. Демидову Андрію. Дитяча музична школа №4 м. Одеси. Викладач Уляна Лірник.

3. Коленко Анастасії. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С. Крушельницької . Викладач Зеновія Заблоцька.

4. Пахарчуку Максиму. Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена. Викладач Світлана Бєляєва.

5. Савчик Марті Ніколь. Львівська середня спеціалізована музична школа-інтернат імені С. Крушельницької. Викладач Надія Рикова.

6. Можаєвій Ксенії. Київська дитяча музична школа № 21. Викладач Тетяна Волощук.

7. Покидайло Маргариті. Київська дитяча музична школа N 3 імені В.С. Косенка. Викладач Тетяна Асдачкова.

8. Собко Анастасії Іванні. Луцька музична школа № 1 імені Фридерика Шопена. Викладач Ірина Циганкова.

Головну нагороду конкурсу – Гран-прі виборов Демченко Владислав. Рівненська музична школа № 2. Викладач Тетяна Лазутіна.

Дипломом наймолодшого учасника І Міжнародного конкурсу піаністів «Шопенівська весна» та подарунком відзначена учениця Київської дитячої школи № 10 Михасик Анжеліка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus