USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Франція обмежила доступ до найвищої гори країни через небезпеку

15 Липня 2018 18:11
Французька влада видала розпорядження, що обмежує доступ до вершини найвищої гори країни - Монблан.

Про це повідомляє ВВС.

Через велику кількість бажаючих та ризики для безпеки альпіністи не будуть допущені до популярного маршруту на пік "Королівський шлях" наступні вісім днів.

Але альпіністи, які вже забронювали проживання на маршруті, зможуть піднятися.

Останнім часом виникають побоювання щодо кількості туристів, які відвідують Монблан влітку.

Обмеження, введені в суботу, означають, що лише альпіністи, які зможуть довести, що вони вже мають бронювання у високогірному таборі, зможуть піднятися на вершину Монблан за найпростішим та найбільш відвідуваним маршрутом.

Влада регіону Верхня Савоя заявила, що пропускна здатність високогірного табору складає 120 осіб, але ця кількість часто перевищується, що значно підвищує ризики для безпеки та громадського порядку.

Монблан, з 11 вершинами, що сягають більш ніж 4000 м над рівнем моря, є найвищим гірським хребтом Західної Європи. Минулого року на підступах до піку загинули 15 людей, в цьому році внаслідок падіння вже двоє загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus