USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Франція виведе на вулиці тисячі жандармів і військових після теракту у Ніцці

30 Жовтня 2020 19:26
У контексті боротьби з тероризмом після теракту у Ніцці Франція перед Днем всіх святих виведе на вулиці додаткові сили поліцейських і резервістів.

Про це заявив глава МВС країни Жеральд Дарманен, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на BFMTV.

«Заходи безпеки будуть посиленими для святкування Дня всіх Святих», – пообіцяв міністр. Після теракту в Ніцці, в результаті якого загинули три людини, уряд зміцнює безпеку навколо місць культу.

3500 резервістів-жандармів будуть виведені на вулиці з понеділка, першого дня навчального року, для виконання тих же завдань, що і жандарми, таких як боротьба зі злочинністю, охорона особливо важливих об’єктів або підтримання порядку. 3500 жандармів і поліцейських також будуть надані префектам в контексті боротьби з тероризмом.

«Ще 120 поліцейських будуть направлені в Ніццу для посилення безпеки», – сказав Дарманен.

Напередодні у Франції був оголошений найвищий рівень терористичної загрози – як у 2015 році після терактів у Парижі. У телеграмі, датованій четвергом, міністр внутрішніх справ вже просив префектів «посилити спостереження за місцями поклоніння і кладовищами» напередодні довгих вихідних.

Також в рамках посилення заходів безпеки буде задіяна армія. Президент Франції вже оголосив про залучення від 3000 до 7000 солдатів. Військові вже приступили до виконання своєї місії.

Нагадаємо, вчора вранці у Соборі Богоматері у Ніцці чоловік з ножем накинувся на прихожан. Одна жінка та служитель церкви загинули на місці, ще одна поранена змогла вибігти до сусіднього кафе і померла там.

Терорист під час затримання отримав кульове поранення і перебуває в лікарні у важкому стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 30 Жовтня 2020 20:23
нехай Франція виведе тисячі біженців зі своєї країни...
Народна прокуратура Показати IP 31 Жовтня 2020 12:50
Такі заходи є лише видимістю забезпечення безпеки, адже можуть припинити лише поодинокі випадки нападів ісламістів, та й то вже зазвичай після заподіяння останніми вбивств чи тілесних ушкоджень. Боротьба має відбуватись шляхом проведення таємних заходів правоохоронців в середовищі радикальних угрупувань, знекшкодження їх лідерів та ідеологів. А для цього потрібне посилення повноважень спецслужб і поліції, зокрема щодо контролю за приватним життям та спілкуанням, у т.ч. в інтернеті, що суперечить ліберальній ідеології й ідеям мультикультуральності. радикали різних мастей вже давно навчились використовувати ці слабкі сторони державної системи, прикриваючись тиском на свободу слова та ЗМІ, захистом прав злочинців, приматом парв особи перед парвами суспільства і т.п.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus