USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Футболісти «Волині» здали кров для недоношених діток та вручили подарунки онкохворим. Фото

25 Листопада 2019 14:29
Гравці футбольного клубу «Волинь» разом з молодіжною командою та тренерським штабом у рамках акції, яка присвячена Міжнародному дню передчасно народжених дітей, здали кров на потреби недоношених діток у Волинському обласному перинатальному центрі. У клубі зазначають, що коли дізналися про цю акцію, то одразу ж погодилися, адже не можуть стояти осторонь цієї проблеми, до того ж це хороша можливість звернути на неї увагу інших людей.

Отож, 25 листопада у Волинському обласному перинатальному центрі футболісти здали кров на потреби недоношених діток.

Близько одинадцятої години до медичного закладу почали з’їжджатися представники «Волині», зокрема і на клубному брендованому автобусі. Близько 60 людей, серед яких футболісти молодіжної, основної команд, а також тренерський штаб, з хорошим настроєм попрямували до приміщення, де і мали здавати кров. Втім, не все так просто – спочатку потрібно було пройти обстеження, аби визначити групу крові, та відповісти на питання про захворювання.
Очільниця закладу Ірина Горавська розповіла, що акцію здачі крові вирішили розпочати у рамках Міжнародного дня передчасно народжених дітей.

«Центр передусім слугує для того, аби тут відбувалися передчасні пологи та пологи у жінок високої групи ризику. Такі діти дуже часто потребують лікування препаратами крові, які робляться зі свіжої донорської крові.

Тому ми вирішили розповісти про таку проблему «поспішайок» та потреби центру. До акції долучилися дуже багато людей: 15 листопада здало кров 100 людей, сьогодні – понад 50. Ми дуже всім вдячні, організувати цю акцію допомогла обласна рада, а також Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», – зазначила Ірина Горавська.
Спортивний директор ФК «Волинь» Валентин Кошельник, який також є депутатом облради, розповів, що почув про потребу у крові для новонароджених діток на одному із засідань, тому він одразу запропонував команді здати кров на потреби діток.

«Наша область і наш клуб не може стояти осторонь такої акції, адже діти – це наше майбутнє, і вони мають рости здоровими. Тому футбольний клуб «Волинь» також долучився, тож сьогодні спортсмени та тренерський штаб здають кров», – розповів Валентин Кошельник та додав, що футболісти з ентузіазмом сприйняли таку акцію, ніхто з них не відмовлявся і з задоволенням погодилися здати кров. Він наголосив, що ФК «Волинь» й надалі братиме участь у таких акціях, а також передасть естафету іншим клубам.
Капітан команди Сергій Сімінін проявляє лідерські якості не лише на полі, а й і в побуті: він пішов здавати кров першим, хоча й робив це вперше.

«Коли дізнався про цю акцію, то навіть не задумувався над тим, чи брати у ній участь, чи ні. Я сподіваюсь, що наша кров допоможе новонародженим діткам, які цього потребують. Думаю, що і в подальшому продовжу здавати кров», – розповів Сергій Сімінін.
Воротар «Волині» Віталій Неділько також здавав кров вперше, але зазначив, що жодного хвилювання в нього не було, адже знав, що кров піде для новонароджених діток, які цього потребують. Після процедури здачі крові в нього було хороше самопочуття, тож футболіст наголосив, що якщо це буде потрібно, то він продовжить здавати кров і в подальшому.
Вся команда позитивно відреагувала на те, що потрібно здати кров, адже всі розуміють, що вона необхідна для діток, відзначив головний тренер «Волині» Андрій Тлумак.

«Бувають момент, коли кров необхідна тут і зараз, але її немає. Тому обов’язок кожної людини допомогти, якщо є можливість. Якщо буде потрібно, то ми й надалі будемо брати участь в таких акціях, аби допомогти дітям», – зазначив Андрій Тлумак, наголосивши, що спортсмени – це здорові люди, тому вони мають допомагати, відтак естафету планують передати комусь із суперників по Першій лізі.
Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Тетяна Матева подякувала футболістам та усім людям, які відгукнулися на прохання прийти і здати кров, адже це, на її думку свідчить про те, що суспільство не втратило доброту і людяність.

«Чим більше людей приходить здавати кров, тим краще, адже з’являється можливість формувати більші запаси у банку крові. З неї готується дуже велика кількість препаратів крові, яких потребують передчасно народжені дітки, адже кількість проблем, з якими стикаються такі дітки, – надзвичайно велика. На сьогодні у відділені було проліковано 65 дітей, 15% з яких потребували препаратів крові», – поінформувала Тетяна Матева.
В підсумку представник Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Піддубний відзначив важливість таких заходів для перинатального центру, зазначивши, що Фонд також намагається всіляко підтримувати медичний заклад.

«Здача крові гравцями футбольного клубу «Волинь» – це хороша справа, яка посприяє тому, щоб звернути увагу на цю проблематику. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» також намагається підтримувати лікарню, зокрема, за його підтримки розмалювали стіни медзакладу. Перинатальний центр лише нещодавно відкрився, тому ми й надалі допомагатимемо й підтримуватимемо медзаклад», – зазначив Дмитро Піддубний.
Втім, на цьому футболісти не зупинилися, завітавши до онкохворих діток та вручивши їм подарунки. Вони побажали їм якнайшвидшого одужання, наголосивши, що чекають їх на «Авангарді» на матчах «Волині».








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 25 Листопада 2019 15:02
Повага)))
Павлик Морозов Показати IP 25 Листопада 2019 15:58
Молодці гравці та тренерський штаб ФК "Волинь", які організували таку важливу акцію по здачі крові та допомоги хворим дітям Волині. Немає слів, тільки гордість за наших футболістів. Це перша ластівка, що може започаткувати добрий насамперед прекрасний вчинок для всіх небайдужих людей, які не за гроші, а з сердечних помислів можуть надати свою кров для хворих.
Лучанин до Павлик Морозов Показати IP 26 Листопада 2019 10:28
Акцію організував сам перинатальний, а футболісти долучились. Молодці!!
душман Показати IP 27 Листопада 2019 03:28
з тлумака видро можна злити пузо велике майе а так справа заслуговуйе божойи похвали браво молодци

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus