USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Географія наметового «Бандерштату»: Молдова, Туреччина, Москва

8 Серпня 2017 11:04
Близько двох тисяч бандерштатівців поселилися у наметовому містечку. А це представники з усіх регіонів України та п'яти різних країн світу, які об’єднані єдиним духом українського опору.

Фестиваль «Бандерштат» тривав із 4 по 6 серпня в Луцьку. Цього року була нова локація, яка в рази більша попередньої. Це дало можливість зробити територію фестивалю грандіозною, адже тут було три сцени, спортивні майданчики, літературна зона, місце для спілкування з цікавими та знаними українцями, ряд біотуалетів, душі, чимало розваг і все це в безалкогольній атмосфері.

Атмосферу фестивалю українського опору «Бандерштат» доповнювало наметове містечко, яке жило своїм життям, де знайомили люди та формували своє, особливе середовище.

Зі слів волонтера Анастасії Нечипорук, яка допомагала розміщуватися у наметовому містечку, цього року на 500 учасників більше.

«До нас приїхали бандерштатівці з усієї України, важко знайти місто, з якого тут немає гостей. Втім, ми бачимо умовно дві найбільші групи, які тут представлені: кияни та львів’яни й волиняни. Однак зауважу, що волинян менше. Ще багато людей з Кропивницького та Харкова. Також чимало приїхало з Одеси та Дніпра. Окрім цього є й іноземці, зокрема біля 50 білорусів. Також є бандерштатівці з Молдови, Туреччини, Грузії та Москви. Щодо росіян, то вони виявилися дуже привітними, ще й розмовляли українською», - розповідає Анастасії Нечипорук.
Вперше на фестиваль приїхала Антоніна з Києва. Вона каже, що дізналася про фестиваль з інтернету й дуже тішиться, що виникла можливість сюди приїхати.

«Вирішали сюди приїхати, коли побачила в інтернеті відео з виступом Тартака, і нам дуже сподобалося цей драйв, атмосфера. Тому порадила подругам приїхати на фестиваль, і ми тут. Враження класні, наші очікування виправдані. Взагалі, мені найбільше подобається тут вечір, виступи гуртів, драйв. Також я мала можливість погуляти Луцьком, мені це місто дуже сподобалося, воно таке маленьке, затишне й дуже чисте – просто лялечка», - ділиться враженнями киянка.
Четвертий раз поспіль на фестиваль Оксана із Горохова, каже, що «Бандерштат» завжди різний та ніколи не нудний.

«Він мені подобається тим, що завжди тут щось нове й цікаве. Такі фестивалі справді круті, бо вони популяризують українську музику, якісну музику, й це виховує патріотичний дух», - вважає волинянка.
А Святослав із Рівного каже, що цей фестиваль дарує нових друзів.

«Тут я вже дев’ятий раз. Головне - хороша компанія, а сформувалася вона саме завдяки «Бандерштату». Нас понад 10 людей, і всі з різних міст України. Саме на цьому фесті ми здружилися, і компанія зростає щоразу, тут ми об’єднані ідеєю безалкогольного відпочинку та з патріотичним, національним духом, тому однодумців в цій юрбі чимало. Я вважаю, що «Бандерштат» дає свободу, адже він розкриває в молоді волю через бунт до усталених стереотипів у суспільстві, які роками насаджувалися совітами», - ділиться враженнями Святослав.
Окрім широкої географії фестивалю, тут і різноманітна вікова категорія: від одномісячних дітлахів до українців поважного віку.

Для прикладу, Віктору з Нетішина 62 роки.

«Я тут вп’яте, люблю музику, а вона на «Бандерштаті» хороша, що дає можливість відволіктися від своїх клопотів, відпочити та зарядитися позитивом. Також радію з того, що це безалкогольний фестиваль, і збирається тут інтелектуальна молодь, з якою цікаво спілкуватися на різні теми», - каже Віктор.
«Бандерштат» - це фестиваль, на який хочеться приїжджати ще і ще, вважає Богдан із Новограда-Волинського.
«Ми пластуни, в 2014-му році тут познайомилися один з одним. З того часу так і товаришуємо донині та приїжджаємо щороку сюди. Тут є щось таке, що тягне повертатися кожного разу. Є літературна галявина, відбувають інтелектуальні розмови, цікаві зустрічі та спілкування з людьми, які змінюють Україну», - говорить бандерштатівець.
Усім же, хто так і не потрапив на фестиваль, Інформаційне агентство Волинські Новини пропонує трансляцію фестивалю у перший, другий та третій дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ростов Показати IP 8 Серпня 2017 12:24
говорящие по украински москвичи ? очень интересно.
andrij до Ростов Показати IP 8 Серпня 2017 13:36
korennue ziteli kievskoj rysi )))))))
Рускі сц*ть окропом до Ростов Показати IP 8 Серпня 2017 15:11
Ми скоро й до вас у гості прийдемо, вже там своя колона українців формується!
Ростову Показати IP 8 Серпня 2017 14:07
Говорящие по украински москвичи - це дивина, а неговрящие по украниски волиняни - це що?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus