USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Героїн з Ірану на понад 1 млрд: в Україні перекрили канал контрабанди

23 Липня 2021 15:48
Правоохоронці викрили міжнародний канал контрабанди героїну з Ірану та затримали його організаторів.

Про це повідомила генпрокурорка України Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

«Спільними міжнародними зусиллями ми затримали двох братів – громадян Туреччини, які курували канал поставок героїну до нашої держави. Вони – члени транснаціонального злочинного угруповання, що займається контрабандою героїну з Ірану через територію Вірменії, Грузії до України», – повідомила вона.

Угруповання збувало наркотики на території України, у тому числі на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, а також контрабандою перевозило дрібними партіями до країн Європейського Союзу.

«Для відволікання уваги та перевірки пильності правоохоронців та митників, організатори здійснювали навіть «перевірочні» рейси без нелегального товару, щоб цим же шляхом спрямовувати вже наркотики», – заявила Венедіктова.

Так, під час перевірки вантажівки, яка прямувала з Ірану на склад у Києв, правоохоронці виявили в причепі в муляжах цегли наркотичні засоби.
У результаті обшуків було вилучено 1 159 брикетів з героїном. Вказано, що організаторів контрабанди було затримано неподалік складу. Під час проведення огляду у двох валізах у них було виявлено та вилучено 5 брикетів зі 1 550 грамами героїну.

Загальна вага вилучених наркотиків склала понад 368 кілограмів, що за цінами чорного ринку коштує понад 1 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дід Панас Показати IP 23 Липня 2021 17:24
Мігранти як завжди злочинці, а ось ці з східних країн взагалі не хочуть жити за законом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus