USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гладковському оновили підозру: сума завданих збитків зросла на 7 млн

14 Травня 2020 12:05
Колишньому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському повідомили про зміну підозри, сума завданих збитків зросла на 7 мільйонів гривень.

Про це пише Українська правда.

«14 травня 2020 року колишньому першому заступнику секретаря Ради Національної безпеки та оборони повідомили про зміну раніше повідомленої підозри у зловживанні службовим становищем та недекларуванні статків. Дії експосадовця кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) ККУ», – повідомляє пресслужба САП.

Слідство встановило, що Гладковський використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, яка прямо чи опосередковано належить йому та його близьким особам, а саме – ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Слідство вважає, що Гладковський запобіг виключення з державного оборонного замовлення та забезпечив подальшу закупівлю коштом держбюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод № 2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Внаслідок таких дій Міноборони безпідставно перерахувало на користь ДП «АСЗ № 2» ПАТ «АК «Богдан Моторс» 17, 44 млн грн (з ПДВ), що спричинило втрату активів (державного бюджету) на вказану суму.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляла про 10,62 мільйона гривень збитків. Проте проведена економічна експертиза встановила, що сума збитків складає понад 17,44 млн гривень.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тисячі доларів (за 2016 рік), 63 тисячі доларів (за 2017 рік) та 47,5 тисячі доларів (за 2018 рік).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Падло Чоколядло Показати IP 14 Травня 2020 12:12
Це ж не він! То якийсь Свінар Чук.
К.лучанин Показати IP 14 Травня 2020 12:45
Трохи історії : Гладковський , він же Свинарчук в минулому. Під таким призвіщем він працював у БОГДАНІ. Життя - малина було у нього під началом Порошенка. Вони думали що прийшли на довго, але жадоба до грошей і збагачення засліпила обом очі. Забули , що в гробу кишень.нема. Свинарчук і в Луцьк приїжджав неодноразово на ЛуАЗ і тодішнє керівництво в особі Гунчика В.П. і замів прогинало спину перед ним. По зарплаті було за що. Збереглися в заводській пресі і фото і інтервю і понти ,які гнали Гунчик і Свинарчук про райдужне майбутнє заводу. Новоолинський СТО , ця команда роздерибанила , порозганявши працівників фірм , викупила і потім продала безславно з ганьбою. А в Н-Волинську на СТО було підприємство "ОСНАСТКА -ЕНЕРГО" яке під державною програмою займалось виробництвом вітрових станцій ( чим не актуально?). Але державна програма чомусь закрилась,як завжди у нас буває. Ось такі цікаві історії у нас є , на жаль.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus