USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Глава РПЦ Кіріл заявив, що з «розумінням» ставиться до рішення УПЦ МП про «незалежність», але повторив пропаганду Путіна

30 Травня 2022 08:56
Патріарх Російської православної церкви Кіріл заявив, що "з розумінням" ставиться до заяви собору Української православної церкви Московського патріархату про "самостійність".

Про це очільник РПЦ сказав під час проповіді у московському храмі Христа Спасителя, пише ТСН.

"Ми з повним розумінням ставимося до того, як страждає УПЦ (МП). Ми з розумінням ставимося до того, що блаженніший митрополит Онуфрій і єпископат повинні максимально мудро сьогодні діяти, щоб не ускладнювати життя своїх вірян. Ми до всього цього з розумінням ставимося, але молимося про те, щоб жодні тимчасові зовнішні перешкоди ніколи не зруйнували духовну єдність нашого народу", – сказав російський патріарх.

Також Кіріл звинуватив Леніна, який начебто "розчерком пера" створив незалежні держави "єдиного народу історичної Русі", а наслідки такого рішення "відгукуються досі". Таким чином патріарх РПЦ майже дослівно повторив пропаганду Путіна, яку кремлівський диктатор озвучив напередодні вторгнення до України.

Читати ще: РПЦ відреагувала на рішення УПЦ МП про розрив з Москвою

Нагадаємо, 27 травня Собор УПЦ МП заявив про "незалежність", а також про незгоду з позицією патріарха Кіріла щодо війни в Україні. Водночас в УПЦ МП уточнили, що просто "ще раз підкреслили" вже існуючий статус і не розривають стосунків із РПЦ. Донецька і Кримська єпархії УПЦ МП, розташовані на окупованих територіях, заявили, що не приймають рішення Собору.

Читати ще: «Не згадувати його ім'я під час богослужінь замало»: волинські священники УПЦ МП підтримали позов проти патріарха Кирила. Список

Своєю чергою предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розтлумачив хитрість УПЦ МП щодо "незалежності" від московського Кіріла-"вбивці".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Боголюб Показати IP 30 Травня 2022 09:30
Цікаво що вони цим разом видуали , як нас тепер будуть нищити , бо довіра до них нульов ,а в природі є так шо коли Великий пес гавкає (рпц), то щенята піщать (упц мп), а народ Український страждає від цього .
123 Показати IP 30 Травня 2022 11:49
Тобто "найсвятіший" патріарх російської православної церкви кіріл, ставиться з "розумінням" до вбивст, гвалтувань, війни, яка ведеться лише на території України, "благословляє" росію на агресію і знищення цілого народу, а потім розповідає про "єдність народу"??? Чому він взагалі якось має діяти, чому російська церква постійно лізе в політику, чому не закликає до миру і вчення слова божого російських політиків, військових та населення? Збочені катування українського народу російським - цьому навчають на "проповідях" у церквах росії? За стільки віків церква мп навчила "богобоязну" паству "ускладнювати і відбирати життя ближнього свого" і не бачити в цьому ні чого поганого. Виховала звірів і збоченців.
Здоровий глузд. до 123 Показати IP 30 Травня 2022 13:28
В мережі є "методичка для русского солдата", як пояснювати українцям політику "русского мира". Там написано, що "русский солдат должен обьяснять местному населению, что нету украинцев и русских. Мы все - православные". І далі - мир, дружба, жвачка. Тому наша українська політика має бути наступна - повний розрив зі всім що нагадує "русский мир" - література, кіно, театр, музика, поезія, назви вулиць, міст, релігія. Все на звалище історії. Залізна завіса на кордоні і рів з крокодилами. Крапка.
Правда Показати IP 31 Травня 2022 07:08
Рашинська православна-це що?Відгалуження гебіської наволочі...Гундяй вірить в Бога?Ви серйозно,як і вбивця ботоксний...схаменіть вже,українці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus