USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Головна опонентка Лукашенка виїхала в Литву

11 Серпня 2020 08:59
Опонентка Олександра Лукашенка Світлана Тихановська виїхала з Білорусі у Литву. Напередодні Тихановська оскаржила результати виборів у ЦВК і вимагала повторного голосування на низці дільниць.

Про виїзд Тихановської до Литви повідомив очільник МЗС Литви Лінас Лінкявічус у твіттері.

Глава дипвідомства зазначив, що Тихановська – у безпеці. Причини того, що лідерка опозиції покинула Білорусь, – наразі невідомі.

Зазначимо, що ще 10 серпня головна конкурентка чинного президента Лукашенка пішла у ЦВК оскаржувати результати виборів. Начебто з нею там на кілька годин пропав зв’язок. У ЗМІ з’явилась інформація, що Тихановську утримують насильно. Проте також наголошувалось, що це може бути провокація. Згодом Тихановська повідомила, що з нею все гаразд.

Читати ще: Водомети, коктейлі молотова та світло-шумові гранати: друга протестна ніч у Білорусі

9 серпня у країні обирали президента. Згідно з попередніми даними, чинний глава держави набрав близько 80%, а Тихановська – менше ніж 10%. Увечері тисячі людей вийшли на вулиці міст з протестами. Розпочались сутички між мітингувальниками та силовиками, поранені десятки людей, тисячі – затримані. Правозахисники повідомили про загибель трьох осіб. Влада цю інформацію не підтвердила.

Протести продовжились 10 серпня. Знову ОМОН жорстко розганяв учасників акцій.

Згодом, влада підтвердила загибель одного мітингувальника: у нього в руках начебто розірвалась граната. Очевидці кажуть про постріли у цьому районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 11 Серпня 2020 09:24
Наробила хаосу в країні та швиденько втекла. Ось вам які вони, ці - проплачені герої. А ви пацани та студенти бастуйте далі, відпрацьовуйте мої гроші, заявила Світлана Тихановська.
До Гаргола до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 11 Серпня 2020 10:24
Серйозно? Вона наробила? Що в тебе в голові робиться?
Анонім до До Гаргола Показати IP 11 Серпня 2020 15:32
Йому текст дали, заплатили, а далі вже не його діло.
Українець до Гаргола Д.М., м. Луц Показати IP 14 Серпня 2020 15:42
Російські імперії наступає кінець
777 Показати IP 11 Серпня 2020 10:47
Куда ты полезла?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus