USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Гончарівська калюжа» : у Луцьку підтоплює вулицю та приватні будинки

14 Січня 2022 21:01
У Луцьку мешканці вулиці Гончарівка скаржаться на постійні підтоплення будинків.

На дорозі утворюється калюжа завдовжки і завширшки в декілька метрів, розповіла Суспільному місцева жителька Наталія Киця.

Вулицю Гончарівку її мешканці називають «Гончарівською калюжею» або «Луцькою Венецією».

Лучанин Леонід Хоменко живе тут з 1993 року, відколи й існує проблема із підтопленням.
«Коли місто почало виділяти ділянки, ніхто не враховував, що тут дуже високо підземні води. Коли ідуть дощі, всі сусідні будинки топить. Ніхто не попереджав, що при забудові підвалів не будуйте, проєкти також не передбачали, що буде топити», – каже чоловік.

Зі слів лучанина, щовесни та щоліта приїжджає бульдозер, щоб загорнути в утворену яму асфальт. «Ми насипали пісок, тут подушка зроблена і навіть заасфальтували. Купили за свої гроші відсів, що зрізають з вулиці, закатали. Тут було рівнесенько», – додав Леонід Хоменко.

Найбільша калюжа біля будинку лучанина Анатолія Третяка, який кожних три місяці за власні гроші викликає грейдер, аби вирівняти тут дорогу. Каже: зробив єдиний на цій вулиці тротуар, яким можна обійти воду, бо попередній зруйнувала вода й автомобілі, які ним об’їжджали калюжу.
Востаннє мешканці за свої гроші засипали дорогу щебенем три роки тому. Вода, що стікає згори, все змила. Причиною підтоплення люди називають відсутність водовідведення, каже лучанка Наталія Хоменко. З її слів, тала і дощова вода зі сміттям забиває місцеву каналізацію, тоді її будинок затоплює нечистотами.
«Спускаєш воду в унітазі, бачиш, коли вода піднімається, вже знаєш, що ось-ось буде топити. То ми кличемо сусідів, бо самі інколи навіть не справляємося. Ми черпаємо: хтось виносить відра, хтось виносить килими, хтось виносить речі, щоб не затопило», – сказала лучанка.

З проблемою мешканці вулиці неодноразово зверталися до міської влади, декілька років тому розробили проектно-кошторисну документацію, говорить лучанка Надія Федорук.
За документами вартість ремонту вулиці становить 1 мільйон 300 тисяч гривень. У 2013 році гроші, зі слів Надії Федорук, виділили, а потім перерозподілили на інші потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ббс Показати IP 14 Січня 2022 21:13
Ще недалеко звiдти е трутовська калюжа
Роман Показати IP 14 Січня 2022 22:23
Всьо чотко Місцева влада не зреагує, поки не висвітлять в новинах. А вона слава Богу реагує час від часу. Пройдіться з камерами по усьому району Львівської, пройдіть на Вишкові, в районі цукрового, суміжні з Дубнівькою вулиці (дякую особисто хоча б за Дубнівську) Не все згадав, але всюди біда чорна
Оля до Роман Показати IP 17 Січня 2022 10:57
Забудовано з порушеннями самими мешканцями. Вони не знали, а громада має оплатити? Хаотична забудова на околицях біля Сиру тільки почалась!! Ніякого бюджету не вистачить на ті ремонти.
Категорія А Показати IP 14 Січня 2022 22:28
Маємо характерний і типовий приклад - як не треба робити ! То стосується і міської влади, і самих забудовників. Для початку підніміть проект кварталу індивідуальної житлової забудови !Проаналізуйте на предмет відповідності будівництва будинків і проекту забудови кварталу і побачите наскільки відрізняється те, що в генплані і те, що збудовано в натурі ! Перед тим як роздавати ділянки міська влада повинна була зробити дороги, прокласти їнженерні комунікації, зробити водовідведення, а лиш потім виділяти земельні ділянки ! Однак, ділянки давали як собі вважали за потрібне, наввипередки, по черзі, без черги, по блату. Бо всі хотіли і не всім їх вистачало. А хто перший увірвав - той і перший збудував і так, шоби себе любимого не обділити, хтось поліз парканом на вулицю, хтось підсипав свою ділянку, а хтось навіть силою влади і фінансовими аргументами домігся, щоби навіть отримати під забудову оту водойму для збору поверхневих вод ! А тепер маємо то, що маємо ! Чого перед виборами не думаєте а тільки тоді, як півень клюне ?
Категорiя АА до Категорія А Показати IP 15 Січня 2022 10:49
Крiм того, що дорiжки треба прокласти,, iх треба ще перiодично ремонтувати... Бо центру мicта придiляеться велика увага, а по околицях жах. Це те саме, що в центрi кiмнати постiйно прибирати, а в закутки не заглядати. Я про суперсучасну нову cвяткову iлюмiнацiю в центрi. Може краше було б навести лад по околицях... Тим бiльше, що постiйно лякають енергетичною кризою та надвисокими цiнами на егергоносii.
Безробітній Показати IP 15 Січня 2022 11:51
На триметрові паркани гроші є, а щоб зробити водовідвід і дорогу, то міський бюджет допоможи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus