USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Господарі були винні гроші? На Волині двох молодиків, які проникли в будинок, посадили на сім років за розбійний напад

16 Березня 2024 09:36
Уявіть, що ви спите, а о п’ятій ранку чуєте, як хтось розбив вікно і заліз до вашої хати. Що будете робити? Така оказія сталася у Володимирі два роки тому. Двоє молодиків чаркували, а коли попрокидалися – пішли в чужу хату. Їх звинувачують у розбійному нападі.

Що сталося і яким покаранням може обернутися алкогольна витівка – в сюжеті ТРК «Аверс».

Звечора гуляли до опівночі, випивали, лягли спати. А над ранок прокинулись і полізли в чужу хату: один із молодиків згадав, що йому там винні гроші. Проникнення в чуже житло обернулося бійкою. Принаймні так ідеться у вироку Володимир-Волинського міського суду. Один із хлопців розказує, що ж сталося. Мовляв, то вони пішли до знайомого.

«Я зайшов зі знайомим до іншого знайомого. І там опинився незнайомий – його дядько. Він почав випихати нас із хати. У нас виник конфлікт», – розповідає Вадим, якого звинувачують у розбої.

Читати ще: Різали ножем та били: у Києві волинянин зі спільником намагались викрасти у бізнесмена елітний Mercedes

Що ж було далі – уже не каже. Але у вироку вказано, що хлопців обурила поведінка господаря будинку.

«Стукали у двері, по вікнах, але потерпілий не відчиняв. Він побив вікно, вліз в чужий будинок, відчинив двері. З кімнати вийшов потерпілий, спитав, хто вони такі, почав виштовхувати з хати. Їх це обурило, виник конфлікт, він двічі вдарив потерпілого кулаком в плече, у відповідь той завдав йому удару палицею біля скроні. Обвинувачений впав», – йдеться у судовому документі.

Господар помешкання каже, що не бачив, куди саме вдарив непроханого гостя. Мовляв, мусив захищатися: «Підійшли до нього, вирвали палицю і почали бити, завдали трьох-чотирьох ударів кулаками в грудину, від чого він присів, ОСОБА_7 ще один-два рази ударив ногою, взутою в кросівок, також в грудину, а потім взяв обігрівач і вдарив ним один раз по голові. У момент завдання ударів обвинувачені питали, де племінник, казали, щоб він повернув їм гроші. А також питали, чи є в нього гроші. По хаті не ходили, гроші не шукали».

У місцевому суді чоловіки запевняли, що вони не вимагали гроші, лише шукали племінника господаря: нібито він їм заборгував. Вину визнали частково, каялися і просили вибачення. Сам потерпілий їм пробачив і просив суворо не карати.

Однак дослідивши докази, суд призначив по сім років у’язнення. Тепер слово за апеляційними суддями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 16 Березня 2024 15:01
Пияки та лохи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus