USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Готували ракетні удари по об’єктах «Укрзалізниці»: в Україні знешкоджено агентурну групу ФСБ

27 Березня 2023 16:23
Контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала розгалужену агентурну мережу фсб у результаті масштабної спецоперації в Харківській та Донецькій областях.

До складу групи входило восьмеро місцевих жителів, повідомляють в СБУ.

Один із них використовував для прикриття статус помічника чинного народного депутата України та посвідчення журналіста.

Зловмисники збирали розвіддані про місця базування та переміщення Сил оборони на території регіонів. У зоні особливої уваги ворога були маршрути руху військових ешелонів і розташування залізничних станцій, на яких розвантажують озброєння ЗСУ.

Також агенти розвідували локації складів з боєприпасами, вогневих позицій, блокпостів та фортифікаційних споруд українських військ у прифронтових районах сходу України та на Дніпропетровщині.
Окрім того, під час тимчасової окупації Ізюма і Балаклеї фігуранти підбирали кандидатів до складу місцевих окупаційних адміністрацій.
Читати ще: СБУ знешкодила в Україні підпільні осередки «компартії більшовиків»

Контррозвідники СБУ поетапно задокументували злочинні дії російських агентів і затримали чотирьох учасників ворожої мережі. Ще четверо перебувають на території країни-агресора. Щодо них тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності.
За даними слідства, агентурну мережу сформували два кадрові співробітники фсб до початку повномасштабного вторгнення. До її складу увійшов агент, якого раніше завербував почесний консул рф у Харкові.
Після 24 лютого минулого року фсб активувала свою агентуру для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Також у їхніх помешканнях виявлено російську символіку та прокремлівську літературу.
На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
Суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus