USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Готується до суворої зими: ЄС планує змінити правила в'їзду

25 Листопада 2021 10:55
Європейський Союз планує найближчим часом змінити правила перетину кордонів. Таке рішення пов’язують зі складною ситуацією з коронавірусом.

Ситуація з COVID-19 в Європі змінилася через послаблення карантинних обмежень та уповільнення вакцинації. Про це в інтерв’ю заявила єврокомісарка з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес, пише 24 канал із посиланням на La Razon.

За її словами, зима через пандемію буде дуже тяжкою. У грудні та січні фіксуватимуть велике навантаження на лікарні. Усім країнами ЄС, у яких рівень вакцинації населення не сягнув 80%, доведеться «вжити складних заходів».

«За кілька днів правила перетину кордонів Євросоюзу зміняться. Загострення пандемії потребує оновлення інформації, що передається між штатами. Взимку навантаження на систему охорони здоров’я зросте. Як я вже наголошувала – треба готуватися до суворої зими», – наголосила Кіріакідес.

9 листопада Євросоюз виключив Україну із «зеленого списку» країн. Так, українці не можуть вільно в’їжджати на територію ЄС. Однак таке рішення має рекомендаційний характер, а кожна країна може самостійно вирішувати, чи впускати на свою територію громадян України.

15 країн ЄС вирішили залишити свої кордони відкритими для українців. Мовиться про Кіпр, Хорватію, Нідерланди, Австрію, Польщу, Францію тощо.

Для в’їзду у ці країни українці повинні показати документ про вакцинацію від коронавірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus