USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

ГПУ не визнає результати дослідження на поліграфі, про які заявив Мангер

24 Травня 2019 14:45
Результати дослідження на поліграфі щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера не можуть бути прийняті слідством.

Про це написав у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко, пише Укрінформ.

«Дане дослідження проведено з його (Мангера – ред.) власної ініціативи, поза межами кримінального провадження, і його матеріали не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування, оскільки при цьому він не виконав вимоги ухвали слідчого судді та не пройшов експертизу у спеціальному експертному закладі», – зазначив Лисенко.

За його словами, відповідно до ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 березня 2019 року Владислав Мангер, підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом заподіяння тяжкого тілесного ушкодження херсонській громадській активістці Катерині Гандзюк, що спричинило її смерть, мав пройти судову психологічну експертизу із застосуванням спеціального технічного засобу – комп’ютерного поліграфа, виконання якої доручено експертам КНДІСЕ Міністерства юстиції України.

Проте, він не пройшов психологічну експертизу, а виклав інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів, наголосив речник ГПУ.

На фейсбук-сторінці Хто замовив Катю Гандзюк? також пишуть, що Мангер намагається всіх обманути, опублікувавши дані про проходження поліграфу.
Нагадаємо, 11 лютого голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Згодом генпрокурор Юрій Луценко розказав, як, за версією слідства, Мангер готував убивство Гандзюк.

Вночі 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави в розмірі 2,5 млн грн. Пізніше його адвокат вніс за нього заставу, і голова облради вийшов на волю.

Мангеру вдягнули електронний браслет. Він запевняв, що нікуди не тікатиме і навіть повернувся на роботу в облраду.

3 квітня суд відмовився взяти Мангера під варту, але зобов’язав його носити електронний браслет.

6 березня Шевченківський суд відсторонив Мангера від посади голови Херсонського облради до 6 квітня.

Як повідомлялося, радницю міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року зловмисники облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій, проте врятувати її не вдалося – жінка померла 4 листопадаминулого року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus