USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Графіки відключення світла: у «Волиньобленерго» пояснили, чому не збігаються години

21 Листопада 2022 18:56
Графік погодинного відключення (ГПВ) хоч і є плановим, однак застосовується він у зв’язку із ненормальним режимом роботи енергосистеми України, тож вказані у ньому години можуть змінюватись.

Про це повідомили у «Волиньобленерго».

Як зазначається, місія диспетчерів НЕК «Укренерго» не допустити порушення балансу в енергосистемі та загальносистемну аварію, тому вони слідкують за динамікою навантаження кожної години.

Тож коли у певні найбільш завантажені години дня виникає порушення балансу або ж з’являться загроза загальносистемної аварії, диспетчери «Укренерго» повідомляють про це «Волиньобленерго» з вимогою розвантажити систему негайно.

«Через команди про зниження навантаження години відключень динамічно змінюються, а відключення груп накладаються – здійснюються не почергово, а одночасно.

Також час відключення та відновлення електропостачання може відрізнятись від заявленого у зв’язку із технологічним процесом перемикання черг оперативним персоналом», – наголошують у «Волиньобленерго».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Листопада 2022 10:05
Краще скажіть чому одним вимикають кожен день двічі або тричі (всумі по 12-16год) а іншим не вимикають (про лінії критичної інфраструктури я знаю і ми до них не належимо!) будинки на одній лінії але вимикають будинки тільки вкінці лінії ?.
Микола Показати IP 22 Листопада 2022 11:20
Вимикають світло вчасно але вмикають на годину-дві пізніше від заявленого часу як мінімум останні кілька днів. Також, по наданим графікам відключення світла, складається враження, що переважно села повністю вимикають і тільки кілька вулиць у містах для картинки.
Анонім до Микола Показати IP 23 Листопада 2022 12:33
А скільки ліній електропередач підведено до села 1 чи декілька десятків як в місті ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus