USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Гриби на луцькому ринку: які та за скільки можна купити?

11 Серпня 2023 14:46
До 250 гривень за кілограм – на луцькому ринку з’явилися перші білі гриби. Продавці зізнаються, що цьогоріч сезон розпочався раніше, ніж торік.

Що, крім білих, пропонують грибники? Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

На луцькому ринку можна побачити грибників з Ковельського, Маневицького та Камінь-Каширського районів. Як кажуть, перші правдивці, зазвичай, червиві та водянисті.

«Зараз уже більш ідуть чисті гриби», – говорить продавчиня Галина.

Від 100 до 250 гривень грибники просять за кілограм боровиків. Ціна залежить від розміру грибів: чим менші – тим дорожчі. А от великі разом із маленькими віддають по 180 гривень за кілограм.

Порівняно з минулим роком вартість не змінилася, як і попит на лісову продукцію.

«Є гриби, то люди купляють. Будуть осінню – будуть знову люди купляти», – говорить продавчиня Оксана.

Лисички, підосичники, підберезники, польські гриби – асортимент на ринку багатий. Середня ціна – близько 70 гривень за кілограм. На кожен товар є свій покупець.
Поки одні смакують білими грибами, покупець Сергій обирає червоноголовці. Каже, що їх полюбляє найбільше. Чоловік зізнається: сам гриби не збирає, бо невигідно.

«Поки доїдеш, бензин затратиш, то вийде набагато дорожче, щоб ви знали», – зазначає Сергій.

Білі тільки почалися, а от лисички – в самому розпалі. Їх на ринку більше, а ціни менші. Що буде з цінами на гриби далі, поки невідомо. Але продавці припускають, що вартість падатиме. А от у тому, що після дощів їх стане більше, і грибники, і покупці не сумніваються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus