USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Гуманітарна допомога та розселення евакуйованих: як сьогодні працювавав Координаційний центр Волині

5 Березня 2022 21:38
Сьогодні в Координаційному центрі Волині прийняли 10 вантажівок з різноманітною гуманітарною допомогою загальною вагою 70 тонн.

Крім того, відправили три багатотонні вантажі гуманітарної допомоги (продовольство, одяг, взуття, предмети гігієни та першої необхідності) на Житомирщину та Київщину.

Серед іншого – також і медичні засоби (перев’язувальний матеріал, знеболювальні та кровоспинні препарати, ліки для дітей, антисептики, шприци, медичні рукавиці, розчини для ін'єкцій).

Про це розповів керівник Координаційного центру Волині Андрій Ярмольський.

Він також додав, що вдалося забезпечити потреби військових підрозділів у радіостанціях та матеріалах для відновлення електропостачання.

Заправили паливно-мастильними матеріалами вантажівки для доправлення гуманітарної допомоги.

Сформовано для відправлення з різних залізничних станцій області сім вагонів: борошно – 55 т, картопля і овочі – 170 т, 5 піддонів з одягом та взуттям, 8 піддонів з консервацією, 80 т круп та інших продуктів харчування. Понад 20 т – побутової хімії.

Читати ще: З Волині на Луганщину надійшла перша гуманітарна допомога

Загалом в області вже розселено понад шість тисяч вимушено евакуйованих. Кількість місць для поселення збільшили до семи тисяч.

60 звернень опрацьовано колцентром. Пропонували міжнародну допомогу з Польщі; гуманітарну, фінансову та індивідуальну допомогу громадянам; кров від донорів. Також заявляли про потребу пасажирських перевезень територією України та за кордоном. Надано консультації та роз’яснення громадянам з різних питань. Всього станом на 5 березня опрацьовано 456 звернень, з них виконано 78%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus