USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«І тут я зрадник, і там. Я скрізь зрадник»: полонений українець – про обстріли мирного населення

14 Березня 2022 15:01
На допит СБУ потрапив російський окупант, який зрадив Україну в 2014 році, Ігор Руденко. Він – кадровий офіцер російських Збройних сил, уродженець Дніпропетровщини. Військову спеціальність здобув у Полтавському воєнному інституті зв’язку.

Через вісім років після зради росіяни влаштували йому тест на вірність: вбий свого родича. Але він його не склав. В останню мить чоловік згадав, що у нього «в Миколаєві – рідний племінник, у Харкові – рідні тітка та дядько, три брати й сестра».

Полонений розповів, що із 1975 року проживає в Криму, а також пригадав, як відбувалися обстріли мирного населення в Херсонській області.

«Як прибули до Нової Каховки, поставили шість гаубиць на стадіоні біля житлових будинків. Дві гаубиці поставили для прикриття, а чотири підняли вгору. Я не артилерист, але чув, як давали команду. Вони стріляли вгору на три-чотири кілометри. Казали, що це на околиці міста. Потім я дізнався, що це були житлові будинки, тобто вони стріляли по будинках. Нам казали неправду. Хлопці, які заряджали, навіть не знали, куди стріляли», – сказав Ігор Руденко.

Читати ще: «Батькам прийшла похоронка. Нас там або вб’ють, або посадять», – полонені солдати РФ хочуть лишитися в Україні

Додав, що протягом п’яти днів, проведених на війні, не побачив жодного українського військового.

«У мене немає ні слів, ні виправдань. Я не виправдовуюся. Мені болить, що і тут я зрадник, і там. Я скрізь зрадник. Дуже важко», – сказав полонений.
Читати ще: Ночували на свинофермі і здалися першому чоловіку, який трапився на шляху, – полонені російські окупанти

Нагадаємо, Путін не вірить у власну армію і вдається до практики сталінських репресій – у російській армії діють розстрільні загони. Але це не рятує його від бунтів, які вже почали виникати серед російських військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus