USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Ідентифікаційний код стане електронним через застосунок «Дія», – Мінцифри

17 Липня 2020 08:15
Українцям більше не потрібно буде носити з собою паперову версію ідентифікаційного коду, адже документ стане доступний у застосунку «Дія».

Про це розповів керівник Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram, передає Укрінформ.

«Учора Верховна Рада прийняла зміни до податкового кодексу, тим самим проклала шлях до легалізації електронного ІПН (податковий номер, який ми всі тягаємо за собою на папірці)», – написав міністр.

Цей окремий документ буде внесено для того, щоб прискорити більшість процедур з виготовлення документів.

Цифровий ідентифікаційний код можна буде подати держорганам чи іншим відомствам, де його вимагатимуть через QR або пуш-повідомлення.

Уже зараз у мобільному застосунку «Дія» доступні кілька важливих документів:

- електронний паспорт;

- електронне водійське посвідчення;

- автоцивілка;

- студентський квиток;

- військовий квиток;

- закордонний паспорт;

- штрафи на авто.

Однак не всі органи та організації наразі приймають ці документи. Це, наприклад, стосується закордонного е-паспорта, з яким ще не можна подорожувати за кордон, або внутрішнього паспорта, який приймають далеко не всі організації.

Нагадаємо, застосунок «Дія» встановлено на телефонах понад 3 мільйонів українців. З них понад 2,6 мільйона використовують додаток, щоб побачити технічний паспорт або водійське посвідчення. У 307 тисяч осіб запрацювало страхування. Активних студентів – 151 тисяча, тобто кожен п’ятий студент у країні використовує застосунок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus