USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європа в українців забирає паспорти - щоб поверталися

26 Липня 2011 17:31
Європейські посольства стали вимагати від українців заставу для отримання візи або відзначатиметься після повернення.

Про це свідчить моніторинг, який проводить громадська ініціатива «Європа без бар'єрів», повідомляє видання Коментарі з посилання на «Німецьку хвилю».

Як з'ясувалося, посольства деяких країн Євросоюзу в Україні вимагають від українців заставу, щоб упевнитися, що ці люди повернуться.

Як розповіла керівник громадської ініціативи Ірина Сушко, запорукою найчастіше є внутрішній паспорт громадянина України або документ на нерухомість на території України.

Повертають ці документи після повернення українця на батьківщину і повторного звернення до посольства або консульства.

Тим часом, нагадаємо, в самому паспорті прописано, що він не може залишати в якості застави.

Особливо така практика поширена в посольстві Італії, Іспанії та Франції.

За словами Сушко, тепер відмічатися після повернення і залишати заставу вимагають ще й у деяких консульствах Нідерландів, Німеччини, Естонії.

В основному, консульства просять додатково відмічатися і залишати заставу підприємців і тих, хто їде до родичів за кордон.

Сушко переконана, така практика консульств є «нецивілізованою» і містить подвійні стандарти, адже якщо людина відмовляється залишити цю заставу, існує велика ймовірність, що візу він так і не отримає.

Між тим, виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський запевнив: «Держави на свій розсуд можуть регулювати міграційну політику та встановлювати правила, які вважають доцільними. У цьому випадку права людини не порушуються ».

Раніше глава МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив, що вважає нормальним вимогу низки посольств країн-членів ЄС до громадян України відмічатися після повернення з поїздок до Євросоюзу. У свою чергу, міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зазначив, що Київ постійно піднімає питання лібералізації візового режиму на переговорах з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Helge Показати IP 26 Липня 2011 21:17
относятся к украинцам - как к третьесортому быдлу - суки!
Vigilante Показати IP 27 Липня 2011 01:47
Зате чорножопим в Еуропі завжди раді, і не дай Бог там на негра, турка або араба косо глянути - тут же зразу будуть кричати: расизм, дискримінація! А українець буде терпіти все, аби пани візу відкрили.
Ласковая Показати IP 27 Липня 2011 09:31
Якби візи відкривали всім, то хай би вже і забирали паспорт, вимагали відмічатись. От я б хотіла подорожувати по Європі, і назад після відпустки обовязково повернусь.
Василиса Показати IP 27 Липня 2011 10:13
Просто дійсно це занадто!!! От Африці і країнам Латинської Америки можна, так?! А нам ні, ну да..., демократія в Європі процвітає! А хто винен?! НАША ДЕРЖАВА!!!Все робить аби наші люди були "щасливі та забезпечені"...
Maksym Показати IP 27 Липня 2011 12:01
Ласковая Сьогодні 9:31 якщо в вас проблеми з выдкриттям вызи в Європу, то можу вам дати запрошення, правда не знаю чи це точно допоможе...
Maksym Показати IP 27 Липня 2011 12:03
Василиса Сьогодні 10:13 для чого ви пишите те, про що нічого не знаєте. Що можна Африці і Латинській Америці чого не можна українцям?
Василиса до Maksym Показати IP 27 Липня 2011 12:23
Ви для початку взнайте,що я не знаю, а тоді пишіть...,звичка наших... Почитайте конвенції...тоді зрозумієте)
Maksym Показати IP 27 Липня 2011 14:47
Василиса Сьогодні 12:23 це в вас звична писати ні про що, а потім ображатися! Африканцям не простіше потрапити в Європу ніж українцям!
Василиса Показати IP 28 Липня 2011 12:39
Набагато простіше, для поч. Ви б побували хоча б в 1 країні Зах. Європи-тоді б судили, а так...нема з ким навіть і полеміку вести!
Африканець Показати IP 24 Січня 2012 22:15
! Африканцям не простіше потрапити в Європу ніж українцям!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus