USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ІФА-тести на коронавірус роблять у шести медзакладах на Волині

3 Червня 2020 15:35
Із 28 травня в області розпочато тестування методом імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції.

Про це йшлося 3 червня у Волинській облдержадміністрації під час брифінгу щодо ситуації в області з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що на сьогодні область знаходиться на 7 місці по захворюваності в Україні, а середній показник інцидентності на Волині – 14,6 на 100 тисяч населення. Високі показники зберігаються, зокрема, в Ковелі (20,5), Ківерцівському (36,4), Любомльському, Турійському та Володимир-Волинському районах.

Завантаженість ліжок у лікарнях, де знаходяться хворі на коронавірус волиняни, становить майже 24% (цей показник не має перевищувати 50%).

«За минулу добу найбільше підозр на захворювання, котрі будуть перевірятися методом ПЛР, поступило з міста Ковеля (17), Луцька (14), Ківерцівського, Камінь-Каширського районів (по 7)», – повідомила Наталія Янко.

Вона додала, що з 28 травня в області розпочато тестування методом імуноферментного аналізу на визначення антитіл до коронавірусної інфекції (ІФА-тести).

Такі тести проводять шість закладів охорони здоров’я області. Серед них – обласна клінічна лікарня, обласна інфекційна лікарня, дитяче медико-територіальне об’єднання, центр ВІЛ/СНІДу. Невдовзі такі тестування робитимуть і інші лікувальні заклади.

Як акцентувала Наталія Янко, пацієнтів із позитивним результатом ІФА-тестів далі тестують методом ПЛР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Цікаво Показати IP 3 Червня 2020 17:08
Вже навіть кіт з собакою і мишами знають що ІФА-тести це 50/50. Невже не можна продати провідники до того світу (апарати ШВЛ) і зкупити все необхідне для ПЛР обстеження? Також ще ніхто не спростував що самий ранній результат можна отримати з аналізу кала, чомусь цого взагалі ніхто не робить. Можна обгрунтовану відповідь почути?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus