USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ілон Маск назвав штучний інтелект найбільшою загрозою для людства

17 Липня 2017 17:47
Генеральний директор Tesla Ілон Маск вважає, що розвиток технологій в області штучного інтелекту (ШІ) представляє «найбільший ризик для людської цивілізації». Про це він заявив на зустрічі в Національній асоціації губернаторів, пише Fortune.

Маск висловив думку, що уряд повинен «швидко і рішуче втрутитися» в область розвитку штучного інтелекту і встановити для ШІ-дослідження жорсткі рамки.

«ШІ - рідкісний випадок, коли нам потрібно бути проактивним в регулюванні, а не просто реагувати. Тому що на той час, коли ми відреагуємо, для регулювання ШІ буде вже занадто пізно», - зазначив Маск.

Він також назвав штучний інтелект набагато фундаментальнішим ризиком для людства, ніж дорожні аварії, авіакатастрофи, погані ліки чи неякісна їжа.

Маск вважає, що розвиток ШІ призведе до соціальної дестабілізації і масової втрати роботи. «Роботи буде робити все, людині нічого не залишиться робити», - сказав він.

Найбільшу загрозу Маск бачить в онлайн-ботах, «які можуть почати війну, випускаючи фальшиві новини та підробляючи прес-релізи та електронні листи, а також маніпулюючи інформацію».

«Перо сильніше від меча», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 17 Липня 2017 21:21
найбільша загроза - відсутність відповідальності за дії роботів
Леонід до скептик Показати IP 25 Листопада 2017 06:12
Люди і за себе не надто відповідають... що вже казати про ШІ :/ ...
Ілля Показати IP 22 Лютого 2023 12:28
класифікація вроджених вад розвитку товстої кишки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus