USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Індія призупинила постачання Covishield до України: чи отримають щеплені другу дозу

20 Квітня 2021 11:54
Індія призупинила постачання препарату Covishield, зокрема і до України. Утім, українці, яких прищепили цією вакциною, друга доза «скоріш за все буде».

Про це в ефірі Сніданку з 1+1 розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Вакцина AstraZeneca, виготовлена на індійському, на корейському чи на європейському майданчиках – це один і той же продукт, але з різними назвами. Ця вакцина взаємозамінна. Саме тому без різниці, як їх комбінувати: яку вводити як першу дозу, яку – як другу, або вакцинувати однією і тією ж самою. Невзаємозамінні вацини – це, наприклад, Pfizer із Covishield, Sinovac із AstraZeneca», – розповів представник Міністерства охорони здоров’я.

За його словами, друга партія препарату «скоріш за все буде». Україна законтрактувала 2 мільйони доз Covishield, але отримала лише 500 тисяч. МОЗ очікує, що упродовж квітня-травня постачання відновиться.

Нагадаємо, про зупинку експорту вакцини Covishield за кордон стало відомо ще у березні. Щодо вакцинації проти COVID-19, то в Україні вона розпочалася 24 лютого. Першими препарат почали вводити медичним працівникам коронавірусних лікарень, бригадам екстреної допомоги, співробітникам лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Другий етап з п’яти розпочали 22 березня. На ньому щеплення почали робити лікарям усіх закладів охорони здоров’я, соціальним працівникам та людям за 80 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Кіса Показати IP 20 Квітня 2021 12:24
Заграніца нам паможєт! Брати - канадюки не даремно ж замовили вакцину набагато більше потреби? І Штати нам союзники, і НАТА...
Правда Показати IP 20 Квітня 2021 12:50
А могли б свою виробляти...але ні!
Народна прокуратура Показати IP 20 Квітня 2021 13:56
Що значить "скоріш за все"? То це головний санітарний лікар, який має боротись з епідемією, чи гідрометцентр?
Фахівець Показати IP 20 Квітня 2021 16:12
І правильно Індія зробила, що призупинила. Країна, минулий президент якої називає препарат "г...ном", заслуговує такого відношення. Вакцинуйтесь цибулею.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus