USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Індія зупиняє експорт вакцини Covishield. Пояснили, чим щеплюватимуть українців

25 Березня 2021 22:17
Індія зупинила експорт вакцини Covishield за кордон, українці, які щепились першою дозою цього препарату, отримають і другу.

Про це заступник міністра охорони здоров’я і головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко сказав 25 березня в прямому ефірі ТСН.

«Всі, хто отримав першу дозу вакциною Covishield, також отримає другу дозу, яка зроблена на цій платформі. Ми сьогодні використовуємо 500 тисяч доз цієї вакцини для першого щеплення. Національна технічна група експертів, враховуючи рекомендації із Великої Британії, Німеччини, Франції також рекомендувала Міністерству охорони здоров’я перенести другу дозу із чотирьох тижнів на 12. Тому у нас є в запасі три місяці, щоб поставити наступну партію вакцини», – пояснив Віктор Ляшко.

Також він наголосив, що в Україну в межах ініціативи COVAX у травні прибуде 1,7 мільйона доз вакцини SKBio, яка виробляється у Південній Кореї за ліцензією AstraZeneca.

«Хотів би наголосити, що вакцина від AstraZeneca незалежно від того, на якій платформі вона виробляється: чи це на європейському майданчику, чи в Індії, чи в Кореї, може бути поєднаною, як для першого, так і для другого щеплення. А тому в нас очікується наступна поставка вакцини. Плюс у нас є поставка вакцини SKBio, яка також виробляється за ліцензією AstraZeneca на корейському майданчику, і в рамках механізму COVAX до кінця травня ми повинні отримати 1,7 млн доз вакцини. Її вистачить, щоб зробити, як перше, так і друге щеплення», – пояснив головний державний санітарний лікар України.

Як ми писали, в Україну прибула перша партія китайської вакцини проти коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Москаль Показати IP 26 Березня 2021 02:35
Ну началось
Москаль Показати IP 26 Березня 2021 02:43
Украина 16 669 , Россия 9 222 Вакцины нет?
Зрада Показати IP 26 Березня 2021 05:04
? Головне було почати вакцинацію. Як небудь, чим небудь, бо і так останні в Європі. Ну і вкрасти попутно. Це святе! І як компенсація за безсонні ночі на розкладушці в Кабміні.
Я Показати IP 26 Березня 2021 05:50
брехливі злодійкуваті мудаки
Я Показати IP 26 Березня 2021 05:52
а на що індуси обідились і послали Україну напишіть ще
ОДІН. Показати IP 26 Березня 2021 08:02
НАРІЗАТИ ДУБОВИХ ГІЛОЧОК І ЩЕПЛЮВАТИ.І ДЕРЕВИНУ ПОТІМ ВІДПРАВЛЯТЬ У ЄВРОПУ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus