USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Інклюзивний ХАБ у Луцьку – від теорії до практики

10 Серпня 2020 18:55
Днями завершився перший етап створення Інклюзивного ХАБу у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки, що його реалізовує Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомляють у пресслужбі Фонду, реалізація проєкту «Створення інклюзивного ХАБу» розпочалася 26 червня. Мета ХАБу – впровадження успішних інклюзивних практик (зарубіжних та українських) в освітньо-мистецьке середовище та задля реалізації культурних прав осіб з інвалідністю. Інклюзивний ХАБ – це альтернативний підхід до залагодження проблеми соціалізації осіб з інвалідністю засобами мистецької діяльності та взаємодії.

Протягом останнього місяця відбувалися театральні та музичні тренінги з ефективних методик діяльності інклюзивних театрів та впровадження Орф-підходу в роботі з людьми з інвалідністю.

Читати ще: Зробимо Луцьк інклюзивним: стартує новий проєкт Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Мистецька та театральна спільнота Луцька та гості з інших областей дізналися про ефективні методики плейбек-театру, важливість тактильної комунікації в інклюзивному спілкуванні та про особливості підготовки вистави з акторами з інвалідністю.

Читати ще: Перші кроки інклюзивного ХАБу

Орф-музикування як альтернативний підхід в педагогіці та терапії творчістю, звуками та рухами викликав інтерес як педагогів-методистів, так і практиків від інклюзії. Відгуки учасників тренінгів показали необхідність зміни традиційних підходів до соціалізації людей з інвалідністю, а команда проєкту переходить від теорії до практики, розпочинаючи проєкт «Інклюзивні мистецькі вікенди «Простір дії», де театральні колективи зможуть співтворити, створюючи інклюзивні вистави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus