USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Інтернет-лелеки по-луцькому

23 Листопада 2009 11:37
Адмініструванням сайту Луцького пологового будинку займається …головна акушерка
Волинські новини  продовжують серію матеріалів з аналізом і оцінками інтернет-можливостей офіційних установ Волині. На черзі – сайт Луцького клінічного пологового будинку.
Сміливо можна говорити про те, що кожен представник будь-якого покоління рано чи пізно зацікавиться діяльністю цього медичного закладу. І аудиторія навіть не може обмежитися кількістю мешканців  міста Луцька. Заступник головного лікаря Луцького пологового будинку Галина Бондарук зізналася, що звертаються з проханням народжувати в них майбутні мами і з інших населених пунктів.

Варто чи ні?
Потенційними відвідувачами веб-сторінки Луцького пологового будинку можуть стати:
 
· Ті, хто готуються стати батьками, або хочуть отримати консультації з питань здоров’я;
· Медики, яких цікавить діяльність Луцького пологового будинку;
· Громадяни, яких просто цікавить статистика народжуваності.
Проте, перші і другі на сайті ЛПБ корисного знайдуть мало.
Наукових досліджень, новин галузі, методичних рекомендацій та практичних порад на сайті немає.  Звісно, інформації про венеричні хвороби, засоби контрацепції, поради вагітним і ще купу всього на подібні теми в інтернеті можна «нарити» цілу гору. Що і роблять, як правило ті, кому така інформація потрібна. Проте, погодьтеся, коли про це писав би авторитетний лікар, відомий волинянам – довіра до інформації буде на порядок вищою. На жаль, такий зручний і ефективний інструмент інформування на Волині поки що не застосовують.
Як приклад - приватні медичні клініки, які надають послуги лікарських консультацій, проводять лікування пацієнтів,  за допомогою всесвітньої мережі роблять собі чималу рекламу, розповідаючи про нові запроваджені технології, інтелектуальний потенціал персоналу.

У Луцькому пологовому пояснюють, що програміст працює на півставки. А «генеральне оновлення» робиться в кінці року. Річний звіт робить завідуючий відділенням патології вагітних Володимир Хоменко.
«Обновлення робимо в кінці року, за результатами звіту. Якщо змінився якийсь завідуючий теж виправляємо інформацію», - розповів лікар.
З’ясувалось, що нині рубрики сайту «Новини» та «Питання і відповіді» - у віданні головної акушерки Галини Шишук. Як запевняє вона, шефство над веденням інтернет-сторінки свого медичного закладу взяла лише з добровільних переконань. Інформацію оновлює не завжди вчасно - через велику кількість посадових обов’язків.
Віртуальна сторінка Луцького клінічного пологового будинку з’явилася в інформаційному просторі  на початку 2004 року. Як повідомила Галина Шишук, сайт розробили під час реалізації україно-американської, а згодом україно-швейцарської програми «Здоров’я матері і дитини». Втім, спочатку не було передбачено створення веб-сторінки.
«Спершу планували зробити тільки інтернет для з в’язку з лікарнями інших країн. Потім використали цю можливість для створення сайту», - каже головна акушерка.
При пологах – дзвонити «109»
Довідкова інформація  на www.lkpb.lutsk.ua  - не першої свіжості. Номер телефону, вказаний на головній сторінці (до речі, єдиний на весь сайт) – не працює. Автовідповідач радить звертатися у довідкову.
У новинах – виключно статистична інформація народжуваності за попередню добу.

Статті написані за строгою схемою: назва відділення – напрямки діяльності – методики. Інформація подана надто сухо і специфічно, аби зацікавити потенційних пацієнток.
Для порівняння: житомирські колеги волинських медиків виявились більш багатослівними і простішими у викладі інформації.

Окрім лаконічної інформації про відділення та як звати завідуючого більше відомостей немає.
А чекалося і повного переліку лікарів з напрямками діяльності і годинами прийому. Не зле були б і відгуки пацієнтів про цих лікарів розміщувати…  Щоправда, тут розміщені фото головного лікаря та завідувачів відділень.

«У нас є довідкова служба в місті. Нехай лучани дзвонять туди і питають номери телефонів», - сказали «ВН» у пологовому.
Запитуйте - відповідаємо
До честі авторів сайту, на інтернет-сторінці ЛПБ є цікава рубрика «Питання і відповіді». За допомогою опції просто з сайту  відвідувачі можуть надіслати своє запитання лікарю. Як нас запевнили, відповідають фахівці центру планування сім’ї. Якщо відвідувачі запитують про якусь дуже термінову проблему, кажуть медики, відповідають якнайшвидше.

Щодня на сторінці з’являються нові консультації он-лайн. Втім, на запитання, поставлене «ВН» 19 листопада (як на нас - доволі серйозне) відповіді 22 листопада на сайті ще не було.
На інтернет-сторінці міститься інформація про аналізи, які проводять відділення пологового. Втім, скільки коштує їх проведення – невідомо. До слова, «ВН» стало відомо, що лише один аналіз на гормони коштує близько 100 гривень.

А слабо написати, скільки з собою треба взяти грошей, йдучи народжувати?
Шукаєте супутника життя?
На сайті Луцького пологового будинку є ще одне цікаве майже непомітне посилання - online dating. З’ясувалося, це - посилання на сайт інтернет-знайомств «Знайди свою любов». Тож крім консультацій лікаря під час візиту на веб-сторінку  ЛПБ можна знайти і потенційного майбутнього батька чи матір для своєї дитини :-).
Працювати, працювати і працювати…
Сайт Луцького пологового далекий від ідеалу. Особливо відчувається контраст, порівняно із іншими веб-сторінками, наприклад, приватних клінік. Втім, комерційна структура за своєю суттю мусить вкладати значні кошти у рекламу і йти в ногу з часом.
Проте сайт ЛПБ - один із небагатьох серед подібних. Чимало інших державних пологових будинків і того не мають. Щомісяця адресу www.lkpb.lutsk.ua відвідують близько 4,5 тисяч користувачів. Та однозначно кількість відвідувань збільшилася б після вдалого перезавантаження цього проекту.
Оцінки «ВН»:
Наявність довідкової інформації (імена, телефони, адреси), зручність її пошуку: 2 (незадовільно)
Наявність специфічної інформації (нормативно-правова база, перелік послуг тощо), зручність її пошуку: 3 (задовільно)
Наявність/доступність звіту про діяльність установи:  3 (задовільно)
Наявність/робочий стан інтерактивних ресурсів: 4 (добре)
Чи здатний сайт замінити візит до установи: ні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Свой Показати IP 23 Листопада 2009 12:01
"Чи здатний сайт замінити візит до установи: ні" Этот критерий оценки работы сайта потряс меня до колик ))) Еще не хватало, чтобы наши медики вместо приема больных занимались клацаньем по клавишам ))) может, к стоматологу тоже ходить через Интернет? ))) что-то ВН уже загнули такое, что рожать перехотелось ))))) "А чекалося і повного переліку лікарів з напрямками діяльності і годинами прийому" - пардон, график приема - вещь весьма гибкая и иногда меняется "сегодня на сегодня". Проще всего это узнавать по телефону "А слабо написати, скільки з собою треба взяти грошей, йдучи народжувати"? - у нас в стране медицина бесплатная ))) напишут, сколько надо бабла, чтобы потом к ним при..блось начальство и полетели головы? Жду в ответ критику специалистов ЛКПБ по поводу рождаемости в коллективе ВН, частоты посещения журналистами женской консультации и тому подобных интимных моментов. ВН - не обижайтесь. Свидетельствую: Шишучке совершенно некогда сидеть за компьютером, работы у нее - море. Гинекологам вообще "весело", потому что пациентки в большинстве своем - не весьма адекватны (рожавшие знают, как плачевно это состояние влияет на мозг). ИМХО: за геморрой с родами, кесаревыми сечениями и прочим-прочим врачам стоит и заплатить. (кстати, те, с кем сталкивалась, ни фига не требовали) Неужели ребенок не стоит такой х...ни, как деньги доктору, который будет его принимать? Еще можно повыпендриваться, если речь идет только о твоей заднице. Но за здоровье ребенка отвечает мать и только мать ((( когда до баб это дойдет, бардака в нашей жизни станет гораздо меньше
qq Показати IP 23 Листопада 2009 13:22
це все відносно..навіть і я волинським новинам свою оцінку можу сказати...і про не доліки також.... Питання в іншому..що є метою того сайту..?
editor Показати IP 23 Листопада 2009 14:03
СВОЕМУ. «Еще не хватало, чтобы наши медики вместо приема больных занимались клацаньем по клавішам». А ви про Інтернет-консультації щось колись чули? Про те, що якщо є сайт – мусить бути модератор. Про те, що лікарі зобов’язані інформувати населення у питаннях профілактики і тп. «может, к стоматологу тоже ходить через Интернет?» Ходити не вийде, а консультуватися, а тим більше записатися на прийом ,вибравши підходящого тобі лікаря - чому б і ні! «График приема - вещь весьма гибкая и иногда меняется "сегодня на сегодня". Проще всего это узнавать по телефону». - Ну кому простіше по телефону – а кому і на інтернет-сторінці. Повірте, таких теж немало. І якщо ви знову ж таки не в курсі – сайт – річ ще більш гнучка, багатогранна і технологічна, аніж графік прийому. І поміняти інформацію на ньому – справа 5 секунд. «А слабо написати, скільки з собою треба взяти грошей, йдучи народжувати"? - у нас в стране медицина бесплатная )))» - ха-ха. Шишучке совершенно некогда сидеть за компьютером, работы у нее - море. Гинекологам вообще "весело", потому что пациентки в большинстве своем - не весьма адекватны А «ВН» написали, ніби-то сайтом повинні займатися гінекологи? Ні. Сайтом повинні займатися спеціалісти. І аж ніяк не головна акушерка. Повторюю: ВН не ставлять за мету покритикувати заради критики. Це називається МОНІТОРИНГ. ІНФОРМАЦІЯ – для когось – корисна. Якщо цей матеріал когось ображає – він його явно сприймає неадекватно.
Юка Показати IP 23 Листопада 2009 14:35
було б ідеально, аби над сайтом працювала ОКРЕМА одиниця, а не програміст на пів ставки і не акушерка, це факт. кожний має виконувати свою роботу: лікарі лікувати, модератори, адміни, програмери, веб-дизайнери займатися своїм, тоді усім буде легше, всі будуть на своїх місцях і задоволені :)
Dmytro Показати IP 23 Листопада 2009 15:39
ВН правильно роблять, що проводять дослідження луцьких сайтів, було б ще добре якби в кінці зробили окремий довідковий розділ на сайті!
Інтернет-наука по_Волинські Показати IP 23 Листопада 2009 15:59
Нещодався відкрилася нова версія сайту волинського національного університету. http://vnu.edu.ua/. На тому сайті бачимо багато лишнього, що не відноситься до університету. Багато чого не функціонує.. Іншомовні сторінки, ссилки і т.д. Фотографії на перших сторінках і у новинах особливо займають приблизно 150 кб кожна. Поки загрузится, то заснути можна.. Актальної інформації дуже Мало. ну а про сайт Луцького управління освіти немає про що говорити. http://osvita.lt.ukrtel.net/ Не вже, наприклад в університеті немає токових студентів, які можуть гарно програмувати і гарно малювати? Ну не вірю, що не має.
Наталя Показати IP 24 Листопада 2009 10:01
Сайт Волинського національного університету взагалі "мраки". Інформація надто стара, надто. Висіло оголошення про базу відпочинку на Світязі, то графіки заїзду були,,,з минулого року! І коли це їм зауважили, так їх і не змінили. А в інформ. центрі там аж 5 чоловік, як, наприклад, у "Віче" чи інших волинських газетах.
james white Показати IP 17 Листопада 2013 11:24
Завершити свій фінансових турбот сьогодні: Я можу посміхатися з цим Бог боїться людини, яку я отримав кредит у розмірі € 76 000 і дві мої колеги також отримали кредити від цієї людини без будь-яких ускладнень . Я раджу вам не вибирати не ту людину, якщо ви насправді подати заявку на кредит готівкою для вашого проекту і будь-які інші . Я публікую це повідомлення, тому Sir.James Білий змусило мене відчувати себе благословенним з його кредиту . Саме через друга я зустрів цього чесного і щедрого богобоязливий чоловік , який допоміг мені отримати цей кредит Фонду регулювання вашому житті , ви необхідну фінансову допомогу , ви не застрягли , немає доступу до банківських кредитів , або не мають на користь банку , необхідно фінансувати ваші будівництво , розвиток нерухомості , створення власного бізнесу до вашого особистого бізнесу , ви бачили і повинні робити гроші , поганою кредитною або потрібні гроші , щоб оплатити рахунки або борги. Так що раджу вам там люб'язно зв'язатися і зустрітися з вами за послуги , ви запитаєте його . Його контактну адресу : [email protected] З ним можна зв'язатися для отримання додаткової інформації , бути чіткими і чесними.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus