USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ірена Карпа розказала, як «на різну кишеню пропертися від Парижа»

3 Серпня 2019 16:51
Про перший за вісім років роман про чотирьох українок у Парижі з детективною складовою розповіла письменниця Ірена Карпа під час другого дня фестивалю "Бандерштат".

Авторка зустрілася зі своїми прихильниками 3 серпня під час гутірки, на котрій презентувала книгу «Добрі новини з Аральського моря».

Насамперед Ірена пригадала, що їй довго не вдавалося писати нічого вартого, допоки вона не переїхала жити до Парижа, «де прийшло відчуття штирово».

Письменниця розказала, що її нова книга – про чотирьох українок, які з різних причин опинилися в Парижі. Це, зокрема, феменка, студентка-аристократка та музикантка. Усіх їх поєднує детективна історія – смерть однієї дівчини. Однак книгу можна читати, і розбивши роман на чотири окремі історії.

Ірена Карпа зазначила, що писала цю книгу «і для принцес, і для фей, які крім читанок у своєму житті більше нічого не читали».
«Це певний освітній момент, адже книжку можуть читати і ті, хто завжди боявся грубих книг із багатьма сторінками», – акцентувала авторка і додала, що писала його три роки.

Окрім історій головний героїнь, роман – це своєрідна «карта непопсових місць у Парижі».
«Книга дозволяє дізнатися, як на різну кишеню пропертися від Парижа», – наголосила Ірена Карпа. Та додала, що її роман – про нетуристичний Париж і в ній можна віднайти поради про те, що відвідати, чи яке вино в кафе замовити.


«Це атмосферна книга. Париж – звичайне місто, таке, як і всі інші. Так, воно архітектурно красиве, але коли ти там трохи живеш, воно перетворюється просто на місце твого існування», – сказала авторка.
Вона нагадала, що зараз триває розіграш: усі, хто зробить знімок із книгою і викладе його в інстаграм, позначивши хештегом назву роману, зможе виграти вечерю в Парижі.

Насамкінець авторка розповіла, що зараз працює над мультиком «Книга-мандрівка», намагається написати про Лесю Українку, а також подала на Держкіно сценарій смішної сімейної історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2019 16:58
вона неадекватна
Павлик Морозов Показати IP 3 Серпня 2019 19:42
Черт знает что и сбоку бантик - писательница.
Навуходоносор Показати IP 3 Серпня 2019 21:10
Если Карпа зачислена в сонм писательский, то создавшая образ Мавки всех нас с высоты небесной презирает...И правильно делает!
Читач Показати IP 3 Серпня 2019 23:18
Є ще матіос, ніцой, забужка і фантасти бебік з вятровічем.
Кулемет Показати IP 4 Серпня 2019 13:51
"Пропертися"...підкажіть, що воно значить? Це нова літературна мова?
Навуходоносор до Кулемет Показати IP 4 Серпня 2019 18:09
Це новояз з роману Оруелла "1984". Недавно перечитав - наче про нас написав Джордж сорок років назад.
Orest Показати IP 4 Серпня 2019 18:30
Добре отримувати 10 000 євро в місяць з\п від держави Україна (див. декларацію у вільному доступі), жити за державний кошт в Парижі , ни хріна не виконувати свої обовёязки як культурного атташе , таскатись по сумнівним місцям і писати книгу про Париж, як про мічто "її існування. Гидко.
Олександр Показати IP 5 Серпня 2019 16:09
На фоні всіляких фанатів пороха, вона виглядає самою адекватною

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus