USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Історія успіху ветерана волинського футболу Валерія Синюка

30 Червня 2020 22:13
Цього року футбольному клубу «Волинь» виповнилося 60 років, а самі «хрестоносці» не забувають про свою історію та футболістів різних епох.

У найперших професійних сезонах честь команди з Луцька відстоював півзахисник Валерій Синюк. Про футбольного ветерана – у сюжеті телеканалу «Аверс».

60-річна спортивна історія футбольного клубу «Волинь» багата на цікаві події та відомих футболістів. Щоправда, з перших професійних сезонів команди у союзному чемпіонаті залишилося не так багато ветеранів. Один із таких – півзахисник Валерій Синюк, який грав у «Волині» та тренував талановиту луцьку молодь у перші професійні роки клубу.

«Все життя, так чи інакше, зв’язане з цією футбольною командою. Я радий, що зустрівся тоді з великими хорошими людьми. Гарні люди були, багатьох уже немає, вже пішли з життя, про деяких взагалі нічого не знаю. Як не як – 60 років пройшло», – ділиться Валерій Синюк.
Валерій Володимирович захищав кольори «Волині» у 1960 році, а потім повернувся до команди у сезонах 1962 та 1963 років. Чоловік пригадує, що уже в ті роки місто в буквальному сенсі жило футболом.

«Футбольна атмосфера була чудова. Люди після війни потребували видовищ. А куди ж було йти? Всі були на футболі. Весь стадіон був забитий. Особливо запеклі зустрічі були з командою з Рівного. І ще Тернопіль… – пригадує ветеран. – Було бажання грати, патріотизм. Байдужості ні в кого не було».

Одним із талановитих юнаків, які вболівали за рідну луцьку команду на початку 60-х, був і багаторічний керманич «Волині» Віталій Кварцяний. Часи свого зацікавлення футболом він пригадує з радістю. А заразом дякує ветеранам за той фундамент, який вони свого часу заклали, аби волинський спорт міг досягати вершин.

«Я пам’ятаю, як він був футболістом, як він був тренером. Як він нас тренував. Він був такий хороший футболіст, швидкий дуже. Лівий крайній, півзахисник, – пригадує Віталій Володимирович. – Це було дуже цікаво, і я це добре пам’ятаю».

Валерій Синюк, крім того, що виступав за «Волинь», був також тренером як першої команди, так і юнацького складу. Багато відомих футболістів були його вихованцями, а він за них завжди хвилювався та вболівав.

Після завершення тренерської кар’єри Валерій Синюк багато років пропрацював в обласному фізкультурно-спортивному товаристві «Колос», допомагаючи розкриватися багатьом спортсменам світового рівня. У свої 83 роки про рідну команду не забуває, пильно спостерігає за ФК «Волинь» і дотепер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus