USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Італія призупинила щеплення вакциною AstraZeneca людей до 60 років

8 Квітня 2021 19:52
Італія рекомендує використовувати вакцину AstraZeneca проти коронавірусу для людей, старших 60 років, через побоювання утворення тромбів у людей молодшого віку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Local із посиланням на заяву радника італійського уряду з питань боротьби з коронавірусною кризою Франко Локателлі.

Зазначається, що рішення «рекомендувати переважне використання особами, старшими 60 років» було ухвалено за кілька годин після того, як Європейська агенція з лікарських засобів (ЕМА) підтвердила зв’язок після вакцинації препаратом AstraZeneca та утворенням тромбів.

Утім, за словами Локателлі, дані щодо тромбозу пов’язані з введенням лише першої дози вакцини AstraZeneca. Таким чином, люди, молодші 60 років, не повинні натрапляти на труднощі в отриманні другої і останньої дози цього препарату.

Як повідомлялося, у середу, 7 квітня, Європейська агенція з лікарських засобів дійшла висновку, що між вакциною AstraZeneca та рідкісними випадками утворення тромбів можливий зв'язок.

Як зазначив регулятор, випадки тромбозу вкрай рідкісні, але можливе утворення тромбів має бути внесено до списку рідкісних побічних ефектів після вакцинації AstraZeneca. Водночас ЕМА запевнила, що користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.

Вже кілька країн, включаючи Іспанію, Філіппіни та Південну Корею, обмежили використання препарату AstraZeneca у людей до 60 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 8 Квітня 2021 22:08
COVAX сообщила о поставках вакцины в 102 страны мира, на все шесть континентов. Всего доставили почти 38,4 миллиона доз. Украина, как обычно, в пролете. А все потому, что мы - самая богатая страна в Европе и никакие жалкие подачки нам не нужны. Сами можем себе позволить раздавать вакцины, между прочим.
Z Показати IP 8 Квітня 2021 23:48
Отправьте на Украину.тут не кролики плйдет
ЗЕлупський Показати IP 9 Квітня 2021 04:12
А ми ось свою зробимо! Ще побігають за нами...
Анонім Показати IP 9 Квітня 2021 08:17
В Україні прийняли закон, що медики не зобов'язані повідомляти людині при щеплені яку вакцину використовують і якого виробника - все для людей як завжди у нас відбувається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus