USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни проситимуть ВР зняти заборону на встановлення ІТП

6 Вересня 2018 10:49
Депутатів облради закликають підтримати звернення до президента України та Верховної Ради України щодо законодавчих змін у сфері теплоенергетики. Волиняни вважають, що заборону на встановлення ІТП у багатоповерхівках треба скасувати.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ.

Депутат облради Сергій Слабенко доповів, що на сесійне засідання є підготовлений проект рішення щодо підтримки законодавчих змін про свободу встановлення ІТП.

«Збільшилися тарифи на опалення, тарифи на газ ростимуть і надалі. Втім, у багатоповерхових будинках люди не можуть відмовитися від централізованого теплопостачання. Тому є законопроектом, який знімає цю заборону. Звісно, у великих містах є проблема, адже тепловики кажуть про те, що підприємства стануть збиткові, але це не повинне обмежувати права інших людей. Том треба висловити свою підтримку проекту Закону України про внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо права на відмову від послуги постачання теплової енергії" № 8431», - розповів Слабенко.

Окрім того, додав, що власник квартири у багатоквартирному будинку позбавлений можливості встановити автономне опалення, використовувати для опалювання електричну енергію або взагалі відмовитися від опалення.

У зверненні йдеться, що особа, яка тимчасово не проживає у квартирі, має можливість припинити споживання електричної енергії, газу та води, проте, вона надалі зобов’язана здійснювати оплату теплової енергії, якою не користується. А це, вважають депутати облради, прямо суперечить частині першій статті 19, статті 41, частині четвертій статті 42 Конституції України, оскільки, фактично, держава зобов’язує власника житла користуватися певною послугою, яка йому може бути не потрібною.

Із цього приводу директор ТзОВ «Житлобуд-2», депутат Леонід Стефанович прокоментував, що звернення є популістичним.

«Це складне технічне питання та більше популістичне, ніж суспільно-корисне. Якщо ви хочете сподобатися людям – голосуйте, але реально це важко втілити, зокрема в Луцьку та Ковелі», - наголосив Стефанович.

Після дискусії присутні таки одностайно підтримали звернення та рекомендують його ухвалити під час чергового сесійного засідання та надіслати у Київ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 6 Вересня 2018 11:53
Це розбалансує всю систему. ... Краще би спростили встановлення теплових лічильників на підїзд та встановлення теплових пунктів на будинок.
Місцевий Показати IP 6 Вересня 2018 14:31
Правильно, це розбалансує всю систему варварських тарифів та надприбутків для теплових організацій, це зменшить їхній прибуток
Василь Показати IP 16 Жовтня 2018 09:25
Тупість -які ІТП в квартирах???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus