USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із 20 ліфтів відремонтували один-два: в Луцьку ОСББ скаржаться на недобросовісного підрядника

19 Серпня 2021 19:34
Голови ОСББ скаржаться на ТзОВ «Укрвертикаль», яке виграло тендери на капітальний ремонт ліфтів у багатоквартирних будинках. Попри те, що відкриті торги були завершені ще в червні, досі переважну більшість ліфтів не здано в експлуатацію.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк розповів, що на сьогодні в місті діє програма співфінансування (60% на 40%) капітального ремонту ліфтів у багатоквартирних будинках.

«Відповідно до чинного законодавства, ми оголошуємо тендери по кожному під’їзду окремо на платформі ProZorro. До підрядників, які виконували роботи за місяць-два, наприклад, «Чорне море», «Волиньліфт», фактично ніяких зауважень не було. На сьогодні підприємство «Укрвертикаль» виграло близько 20 тендерів. Тендери, якщо не помиляюся, пройшли ще в червні і за цей час здані тільки один-два об’єкти. Є офіційне звернення від голів ОСББ, і ми змушені вирішувати це питання. Зі слів директора товариства, ситуацію він обіцяв виправити і максимально швидко якісно виконувати ці роботи. Минулого тижня стався прикрий випадок, коли ліфт на Конякіна, 10а, який був запущений після капітального ремонту, зупинився. Ситуація, звісно, була вирішена, але такі речі, на мою думку і на думку голів ОСББ, неприпустимі», – сказав він.

Як наголосив чиновник, зараз постає питання допуску фірми «Укрвертикаль» до участі в тендерах.

Голови ОСББ розповіли, що у випадку тендерів, де виграли інші підприємства, роботи з капітального ремонту ліфтів завершено, а ліфти, які ремонтує «Укрвертикаль», досі не здані в експлуатацію.

«У п’ятому під’їзді мешкає жінка з дитиною, яка пересувається на візочку. Вона була змушена п’ять місяців жити в бабусі, тому що на восьмий поверх візок не витягнеш, не спустиш… Просто шкода людей», – зазначила голова ОСББ на вулиці Конякіна, 10.

Голова комісії, депутат Роман Бондарук звернув увагу, що на верхніх поверхах часто мешкають люди поважного віку, які через зупинку ліфтів фактично позбавлені змоги вийти з дому.

«Якщо ви маєте менші потужності, то не зазіхайте на такі великі об’єми», – звернувся він до представників «Укрвертикаль» та додав, що йому відомо про випадки, коли в під'їзді шахта ліфту взагалі була відкрита, що, за його словами, недопустимо.

Директор «Укрвертикаль» Павло Ільюк зазначив, що, згідно з тендерною документацією, фірма має час закінчити ремонти до 31 грудня.

«Я знаю, що люди ходять пішком. Ми стараємося робити скоріше. Я не можу пришвидшити цей процес, тому що це – справа серйозна. Роботи треба виконувати якісно», – сказав він.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 19 Серпня 2021 20:21
І саме цікаво те,що ліфт,про який йде мова,був в найкращому стані серед п'яти під'їздів,а ремонтують найдовше....ганьба...так знущатися над мешканцями....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus