USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

До кінця року у будинках Луцька зупинять понад тридцять ліфтів

25 Вересня 2019 08:29
Зупинку 34-х аварійних ліфтів планують у ТзОВ «СРБУ Волиньліфт» протягом жовтня та листопада поточного року в зв’язку з закінченням терміну експлуатації та проведенням капітального ремонту.

Про це під час засідання постійної комісії міської ради з питань бюджету 24 вересня повідомив депутат Сергій Була.

Зі слів обранці громади, у жовтні 2019 року доведеться вимушено припинити експлуатацію десятьох ліфтів у багатоповерхівках міста, у листопаді – ще шістнадцятьох.

Так, Сергій Була пояснив, що після того, як під час попереднього засідання бюджетної комісії депутати міської ради виділили 870 тисяч гривень із витрат, передбачених на ремонт фонтану на Театральному майдані, на ОСББ, до луцьких обранців громади звернувся департамент ЖКГ Луцької міської ради із проханням віддати ці гроші на ремонт ліфтів.

«Вони просять перерозподілити ці кошти на ремонт ліфтів, адже лише для того, аби відремонтувати аварійні ліфти, які вже зупинили, необхідно 1 мільйон 600 тисяч гривень. Таких ліфтів є 31. До кінця року зупинять ще мінімум 34 ліфта – і це інформація лише до листопада. Всього ж на ці потреби потрібно мінімум 3 мільйони 350 тисяч гривень. Нам департамент ЖКГ дав лист про можливість списання тендерних коштів з капремонту фонтану. Бо ж насправді Ми поділили 870 тисяч на ОСББ, але ми не могли їх ділити – бо із тендерних залишків у нас лишилось 370 тисяч гривень. Виходить, ми знімали кошти, яких насправді немає. Треба переглянути це рішення, й скасувати наше попереднє рішення. Я вважаю, що ті 370 тисяч гривень треба пустити на ліфти», - наголосив депутат.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку діє «Програма сприяння діяльності ОСББ на території міста Луцька на 2015 – 2019 роки», у межах якої міська влада вже виділяла кошти на ремонт будинків, що належать ОСББ. Утім на ОСББ: «Загородня, 2, «Бест Хауз», «Волі, 10», «Відродження, 12», «Євродвір», «Жасмін Луцьк», «Соборності 32» та «Соборність» коштів не вистачило. Саме тому вісім ОСББ, яким в силу запущеності та складності проблем, не вистачило коштів із житлового фонду, просять у депутатів виділити 1 мільйон 400 гривень з бюджету міста на ремонт аварійних будинків та мереж.

Тож, зваживши «за» і «проти», луцькі обранці громади підтримали пропозицію виділених для потреб ОСББ 870 тисяч гривень повернути назад - на статтю витрат на ремонт фонтану на Театральному майдані, із них 370 гривень залишків перерахувати на проведення капітального ремонту ліфтів, проголосувавши одноголосно «за».

До слова, учора, 24 вересня, під час оперативної наради директорка департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як розповіла, що на гарячу лінію оперативного реагування «15-80» з 9-го вересня по 22-ге надійшло 10 звернень стосовно зупинки ліфтів. Телефонували мешканці з будинків на вулицях: Кравчука, 1; Конякіна, 14а; Федорова, 6, 8; Коновальця 1а; проспект Молоді 19а. З її слів, на даний час у місті в зв’язку із завершенням терміну експлуатації та проведенням капітального ремонту зупинили 30 ліфтів.

На фото - поломка ліфта у будинку по проспекту Соброності, 26, як приклад несправності, що є небезпечною. Зі слів майстра, який займався ремонтом, у ліфті була несправність у поверховому перемикачі. За станом на 20 вересня 2019 року поломку ліквідували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus