USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Із 8 листопада невакцинованих волинян певних професій відстороняють від роботи

5 Листопада 2021 14:45
Із 8 листопада працівники державної служби та закладів освіти, які не пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітних плат.

Про це інформувала на брифінгу заступниця голови Волинської облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Нагадаємо, з понеділка Волинь переходить у червону зону епіднебезпеки.

«І перепусткою для всіх відвідувань торгових центрів, культурних закладів, до громадського транспорту є вакцинація», – наголосила Людмила Тимощук.

Вона додала, що з 8 листопада будуть відсторонені від роботи невакциновані особи певних професій.

Читати ще: Які правила діятимуть у громадському транспорті у зв’язку з введенням на Волині червоної зони

«Наразі, оскільки ми вступаємо в червону зону, обов’язковими є дві дози вакцини. Передбачено законом і юридично обґрунтовано, що відсторонення від роботи таких людей без збереження заробітної плати є законним і триватиме до того часу, поки особа не вакцинується чи не зробить інший вибір», – пояснила посадовиця.

До переліку таких професій віднесли працівників державної служби, місцевих відділів державної служби, регіональних управлінь та освіти.

Як наголосила Людмила Тимощук, представники цих професій спілкуються з багатьма людьми: «Щоб не було колапсу в роботі освітньої та державної служб, було створено перелік професій для обов’язкової вакцинації. Тому ще раз наголошую: для збереження свого життя і здоров’я, всім обов’язково вакцинуватися».

Нагадаємо, на Волині за останню добу зареєстрували 612 нових випадків COVID-19, із них дітей – 49, медичних працівників – 11. Померло 13 людей.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Небайдужа Показати IP 5 Листопада 2021 15:30
Це яким законом ви, Людмило, керуєтеся?
Анонім Показати IP 5 Листопада 2021 15:42
і владу зовсім не турбує як людина житиме без зарплати!!!! вона турбується так !
Микола Показати IP 5 Листопада 2021 16:30
Це повне беззаконня! Це якщо ти невакцинований і не вмер від ковіду, то можна вмерти від голоду, бо не пустять в магазин. І де ще закон такий, щоб людей відсторонити від роботи без збереження заробітної плати. Може хто знає, то дайте посилання на той закон.
Лучанин Показати IP 5 Листопада 2021 18:23
Органів місцевого самоврядування та комунальні установи немає в цьому списку згідно переліку у наказі МОЗ, тому до роботи будуть ДОПУЩЕНІ
Атеїсткиня Показати IP 5 Листопада 2021 18:48
Церкви залишаться тільки протестантів, УГКЦ і пцу, а неправильну прикриють за чисельнні порушення карантину.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus